News Flash:

Ministerul Educatiei a comunicat DATA la care angajatii din invatamant isi vor primi salariile

5 Aprilie 2018
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
profesori1

Ministerul Educatiei Nationale transmite, printr-un comunicat de presa, ca angajatii din Invatamant nu vor primi salariile inainte de Paste, ca in cazul altor bugetari, ci saptamana viitoare, pe 13 aprilie.
"Pentru Ministerul Educatiei Nationale, la fel ca pentru toate unitatile aflate in subordine/coordonare, finantate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curenta, pentru munca prestata in luna anterioara. Data de 14 nu este aleasa intamplator ca zi de salariu, ci pentru ca sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins intre zilele de 1 - 14 ale lunii pentru a pregati documentele primare si cele de plata. Volumul mare de munca este dat de dimensiunea sistemului, numarul mare de unitati de invatamant si de salariati", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de catre MEN.

Potrivit institutiei, luna aprilie este importanta pentru ca salariatii din invatamant beneficiaza de o majorare salariala aplicata de la 1 martie 2018, iar intocmirea documentelor contabile nu poate incepe mai devreme de inchiderea ultimei zile lucratoare din luna pentru care se realizeaza plata.

In consecinta, avand in vedere ca data de 14 aprilie este anul acesta intr-o zi de sambata, salariile vor fi platite vineri, 13 aprilie.
Precizarile Ministerului Educatiei vin dupa ce sindialistii din sistem au explicat ca angajatii din Invatamant nu vor primi salariile inainte de Paste, asa cum se intampla in cazul altor bugetari si cer Executivului gasirea unei solutii in acest sens.

"Din pacate, angajatii din invatamant, care sunt cea mai mare categorie socio-profesionala din sistemul bugetar, nu vor primi in avans salariile aferente lunii martie, in aceasta saptamana. In aceste conditii, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant solicita Executivului sa aplice toate masurile de care dispune pentru a rezolva problema aparuta in cazul angajatilor din sistemul de invatamant, astfel incat acestia sa nu fie discriminati in comparatie cu alte categorii bugetare", a adaugat Hancescu.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, ca vor primi salariile inaintea sarbatorilor pascale, pe 5 aprilie, doar bugetarii ai caror institutii au solicitat acest lucru, iar restul vor primi in ziua de salariu.

"Bugetarii care au cerut. Asta este ceea ce doamna prim-ministru a spus foarte clar. Pentru ca asta au solicitat. Nu poti sa-I dai celui care nu solicita. Cei care nu au facut solicitare nu primesc maine. Primesc cand au data de salariu. Am discutat cu doamna prim-ministru si zilele trecute si saptamana trecuta. Am spus ca vom discuta la nivelul Guvernului si am convenit ca avem un cadru legislativ pe care noi il cream. L-am trecut in Monitorul Oficial si fiecare structura in parte poate da, daca asa a decis. Noi am consultat ministerele respective. Legea spune ca, in baza Ordinului Ministerului de Finante, intre 5 si 15 aprilie se pot da salariile si asta s-a facut. S-a comunicat si cine si-a manifestat interesul este trecut in Ordinul de ministru si publicat in Monitorul Oficial", a afirmat Eugen Teodorovici la Parlament.


invatamant paste bugetari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008229 (s)