News Flash:

Spitalul Judetean Resita, inglodat in datorii!

4 Aprilie 2018
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalului Judetean de Urgenta Resita

Datoriile acumulate de Spitalul Judetean de Urgenta din Resita se ridica la peste 11 milioane lei, dintre care mai bine de opt milioane reprezinta arierate, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, managerul Spitalului Judetean de Urgente Resita, Mihaela Bacer. 

"Arieratele nu au scazut, dar ne-am straduit si am reusit sa reducem mult din cheltuieli. La momentul de fata, datoriile sunt de aproape 11,4 milioane lei, din care arierate, aproape 8,3 milioane lei. Unitatea spitaliceasca a incercat sa reduca cheltuielile prin renegocierea contractelor de servicii, insa acest lucru nu pare sa fie o solutie pe termen lung", a spus managerul unitatii spitalicesti. 

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta, in prezent, cheltuielile cu salariile reprezinta 76% din bugetul institutiei, dar procentul va creste in viitor, o data cu majorarile salariale anuntate de Guvern. 

In aceeasi conferinta de presa, Mihaela Bacer a vorbit si despre investitiile ce vor avea loc in aceasta unitate spitaliceasca. 

"Vom achizitiona, cu ajutorul Consiliului Judetean Caras-Severin, o masa de ortopedie si cinci mese de ginecologie, iar in viitorul apropiat avem in vedere achizitionarea Gaz Cromatografului si congelatorului profesional pentru Sectia de Medicina Legala, o hota cu exhaustare pentru anatomia patologica, a unui electrocauter chirurgical pentru ortopedie si a unei etuve de sterilizare", a declarat managerul SJU Resita. 

De asemenea, Mihaela Bacer a prezentat si noul director medical interimar al spitalului, in persoana medicului Rodica Maslin, dupa ce la sfarsitul lunii ianuarie medicul Caius Diaconescu a demisionat din functia respectiva. Rodica Maslin este medic primar ATI la nivelul Centrului de Hemodializa Renala din SJU Resita si va detine functia de director medical pentru o perioada de cel mult sase luni, pana la organizarea concursului in vederea ocuparii acestui post. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005921 (s)