News Flash:

Bine de știut!

1 Decembrie se va sărbători la Timișoara printr-o ceremonie organizată în fața Catedralei Mitropolitane

20 Noiembrie 2023
73 Vizualizari | 0 Comentarii


Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Timișoara printr-o ceremonie programată în fața Catedralei Mitropolitane, la care publicul este invitat să participe începând cu ora 10:30.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale încep în dimineața zilei de 1 Decembrie cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, situat în Cimitirul Eroilor de pe Calea Lipovei, la ora 8:30. La Catedrala Mitropolitană, de la ora 10:30, va fi oficiat un serviciu religios.

La ora 11, în fața catedralei, va avea loc ceremonia militară dedicată aniversării Zilei Naționale. Defilarea detașamentelor și a tehnicii militare va începe la ora 11:50, parcurgând traseul Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Regele Ferdinand I – Catedrala Mitropolitană Ortodoxă – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Mihai Viteazu.

Între orele 17:45 și 19:45, se va desfășura ceremonia militară de retragere cu torțe, parcurgând traseul Strada Mărășești nr. 6-7; Str. Sf. Ioan; Bulevardul Republicii; Bulevardul Regele Ferdinand I; Catedrala Mitropolitană; Primăria Municipiului Timișoara; Bd. C.D. Loga; Mitropolia Banatului; Bd. Revoluției din 1989; Instituția Prefectului – Județul Timiș; Piața Sf. Gheorghe; Str. 9 Mai; Piața Libertății; Str. Alba Iulia; Piața Victoriei (19:30); Str. Mărășești nr. 6-7.

„Și în acest an vom organiza un eveniment de amploare de Ziua Națională, cu o participare de forțe chiar mai numeroasă ca anul trecut. Avem și o surpriză: pentru prima dată în Timișoara, vor participa la defilare și transportoare blindate Pirahna V! Vom păstra și locul ceremoniei: în fața Catedralei Mitropolitane, unde vă aștept pe toți în 01 Decembrie de la 11:00 să sărbătorim împreună!”, a postat prefectul de Timiș Mihai Ritivoiu pe Facebook.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007411 (s)