News Flash:

Eveniment important în mediul universitar timișorean

Zilele Porţilor Deschise la UPT, în perioada 18 aprilie – 21 iunie 2024

18 Aprilie 2024
96 Vizualizari | 0 Comentarii


Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește o nouă ediție a Zilelor Porților Deschise. Începând cu a doua parte a acestei săptămâni, elevii și profesorii din învățământul preuniversitar sunt invitați să descopere oferta UPT în ceea ce privește facultățile, laboratoarele și multe altele.


„Universitatea Politehnica Timișoara a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”, Caravana UPT, școli de vară, cursuri de pregătire pentru bacalaureat și admiterea la facultate, până la burse acordate elevilor premiați la concursuri naționale și internaționale, premii acordate elevilor care fac performanță, indiferent de domeniu sau chiar susținerea unor activități ale elevilor”, a declarat UPT.

„În aceeași notă se înscrie și deschiderea spațiilor Universității Politehnica Timișoara – laboratoare, biblioteca, Experimentarium TM – tuturor cadrelor didactice și elevilor interesați să le descopere, aceștia având posibilitatea vizitării oricărui laborator dar și a întregului campus UPT, în perioada 18 aprilie – 21 iunie 2024, cu prilejul Zilelor Porților Deschise. Toate cele 10 facultăți ale UPT vor pune la dispoziția școlilor laboratoarele, atât pentru vizite ale elevilor, cât și pentru realizarea unor activități demonstrative, fie organizat, pe școli, fie în cadrul „Săptămânii altfel”.

Peste 150 de laboratoare sunt puse astfel la dispoziția elevilor, de la cele clasice de fizică, chimie sau informatică până la unele ultramoderne, aferente diverselor specializări ale facultăților de inginerie sau a celor de arhitectură, management, marketing, comunicare și relații publice. Nu în ultimul rând, Biblioteca UPT, cea mai modernă din mediul universitar, va organiza tururi ghidate pentru grupurile de elevi și cadre didactice, iar centrul interactiv de fizică Experimentarium TM și Muzeul Universității Politehnica Timișoara vor fi deschise pentru vizite începând cu data de 8 mai 2024”, se mai precizează în comunicatul Universităţii Politehnica.

Elevii și cadrele didactice care însoțesc sunt încurajați să se înscrie accesând link-ul, urmând ca ulterior să fie contactați de către reprezentanții UPT pentru confirmarea înscrierii și stabilirea programării vizitei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006479 (s)