News Flash:

O veste grozavă!

S-a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti

23 August 2023
201 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a parafat acordul pentru edificarea Centrului de Mari Arși în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din București. Demararea lucrărilor este programată să aibă loc în prima săptămână a lunii septembrie.

Conform unui comunicat difuzat de Ministerul Sănătății, noul edificiu va include două săli de operație specializate pentru tratarea pacienților cu arsuri severe, 10 paturi destinate cazurilor critice, 16 paturi pentru îngrijirea postcritică în secția ATI și alte 10 paturi desemnate pentru intervenții de microchirurgie și chirurgie reconstructivă.

De asemenea, în cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate. Valoarea totală a investiției este estimată la 56 de milioane de euro și se încadrează într-un proiect desfășurat în parteneriat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială. Durata estimată de realizare a acestei inițiative de investiții este de 26 de luni.

„Construcţia şi finalizarea centrelor pentru mari arşi reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiţii şi de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu autorităţile locale din întreaga ţară. Responsabilitatea, profesionalismul şi buna credinţă sunt principiile după care funcţionează echipa actuală a Ministerului Sănătăţii”, a afirmat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Construcția Centrului de Mari Arși din Timișoara a fost începută în luna iunie. În plus, până la sfârșitul acestui an, se preconizează semnarea contractului pentru construirea Centrului de Mari Arși de la Târgu-Mureș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006922 (s)