News Flash:

Rătăciți pe munte, în Cheile Sălbatice ale Caraşului

Zece turişti și-au petrecut noaptea sub un pod, așteptând echipa de salvare

3 Mai 2023
355 Vizualizari | 0 Comentarii

Zece turiști, printre care se aflau un bebeluș de 11 luni și patru copii cu vârste de până la 11 ani, din județul Timiș, au fost salvați luni de o echipă de salvare care i-a căutat pe Cheile Sălbatice ale Carașului, în zona localității Iabalcea. Turiștii s-au rătăcit duminică după-amiază și au fost nevoiți să petreacă noaptea pe un pod improvizat din lemn pe o stâncă, la o temperatură de 2 grade Celsius, conform Agerpres.

Incidentul a fost raportat la numărul de urgență 112 luni dimineața, iar polițiștii, jandarmii montani, angajații Serviciului Salvamont și rangerii au fost alertați pentru a ajuta la căutarea grupului de turiști, inclusiv cu ajutorul unei drone pentru a-i găsi mai rapid.

„Reuşind să ia legătura telefonic cu unul dintre turişti, poliţiştii de la Secţia 1 Poliţie Rurală Reşiţa au aflat că cei cinci adulţi şi cinci copii, patru cu vârste de până la 11 ani şi un bebeluş de 11 luni, precum şi un căţel, plecaseră de duminică, de la ora 17,00, într-o drumeţie în zona respectivă, iar la un moment dat s-au rătăcit. Au ajuns într-o zonă fără semnal din Cheile Sălbatice ale Caraşului şi au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea pe un pod din lemne, improvizat pe o stâncă", a transmis sursa citată.

În urma conversațiilor cu turiștii, polițiștii au reușit să determine zona în care se afla grupul și, cu sprijinul jandarmilor montani și angajaților Salvamont, au ajuns la ei în aproximativ două ore. Turiștii au fost aduși în siguranță în localitatea Iabalcea, unde își parcasera mașinile personale.

„Deşi erau speriaţi, înfriguraţi după ce şi-au petrecut noaptea sub cerul liber pe o temperatură de aproximativ 2 grade, şi obosiţi fizic, niciunul dintre turişti nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, putând să se întoarcă singuri acasă, în judeţul Timiş. Suntem bucuroşi că evenimentul s-a încheiat cu bine şi niciunul dintre turişti nu a păţit nimic având în vedere că în zonă trăiesc animale sălbatice şi vipere cu corn, iar terenul poate fi accidentat şi periculos pentru cei care se aventurează fără să cunoască locurile", declară IPJ Caraş-Severin.

Autoritățile recomandă turiștilor să se informeze înainte de a pleca în orice drumeție la munte cu privire la itinerariu, gradul de dificultate al traseului, accesibilitate, porțiunile periculoase și starea vremii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005825 (s)