News Flash:

Gest lipsit de omenie

Bărbat căzut pe jos în cartierul Ferentari din Capitală, umilit de mai mulți tineri

2 Mai 2023
408 Vizualizari | 0 Comentarii

În cartierul Ferentari din Capitală, un bărbat căzut pe jos a fost umilit de un grup de tineri care, în loc să-l ajute, au ales să-l batjocorească. Bărbatul a rămas întins pe trotuar, îmbrăcat într-un costum elegant, timp îndelungat. Deși era posibil să fi fost băut, acesta nu este un motiv pentru cei care l-au ignorat și nu au sunat la numărul de urgență 112. Alți trecători au arătat și ei indiferență față de situație, lăsându-l pe bărbat să doarmă pe asfaltul rece.

Trei tineri au ajuns să îl umilească și mai mult. Aceștia au luat o bucată de carton și au scris pe el: "Sunt puțin băut. Nu deranjați", apoi l-au așezat lângă bărbat. În loc să încerce să-l ajute sau să raporteze incidentul, aceștia s-au amuzat de situație și au plecat. Faptul că mulți oameni uită să fie umani astăzi este îngrijorător.

Este important de știut că cei care trec pe lângă o persoană aflată într-o situație limită și nu sună la 112 riscă să fie cercetați penal.

”Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunța de îndată autoritățile de către cel care a găsit o persoană a cărei viață, integritate corporală sau sănătate este în pericol și nu are putința de a se salva”, se precizează în Codul penal.

Recent, un șofer de taxi din Turda nu a raportat situația de urgență la 112 după ce a văzut un om căzut pe stradă și și-a continuat cursa. Când șoferul a revenit la locul incidentului, victima era deja decedată. În prezent, Poliția Turda efectuează o anchetă penală în privința acestuia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007880 (s)