News Flash:

Știați că?

Într-o localitate din România ți se oferă gratuit o casă. Care sunt condițiile?

1 Mai 2023
316 Vizualizari | 0 Comentarii

Într-un oraș din România, poți primi o casă gratuită pentru tine și familia ta, dacă te muți acolo.

Drăgușeni este o localitate situată la aproximativ 50 de kilometri de Botoșani, iar autoritățile locale oferă case gratuite. Primarul Eugen Nichita a cumpărat case abandonate cu banii Primăriei și le pune la dispoziția familiilor nevoiașe cu mulți copii.

Comuna Drăgușeni are o populație mică de doar 2.300 de locuitori și aceasta scade de la un an la altul. Majoritatea oamenilor sunt bătrâni, pentru că tinerii au ales să plece în străinătate, conform ziaruldeiasi.ro.

”Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, spune primarul Nechita.

Primarul crede că prin cumpărarea caselor abandonate și renovarea lor pentru a fi locuințe civilizate, va atrage tineri în comunitate.

”Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc, fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, declară o femeie care s-a mutat împreună cu familia într-o casă oferită de Primăria Drăgușeni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005170 (s)