News Flash:

Vor ramane timisenii fara apa potabila? Iata raspunsul reprezentantilor ABA Banat

12 Iulie 2022
446 Vizualizari | 0 Comentarii
fara apa potabila

Alimentarea cu apa in judetul Timis este asigurata din surse de adancime si de suprafata, tehnologiile de exploatare fiind diverse. Timisoara este alimentata din doua surse, circa 24% din apa potabila provine din foraje de mare adancime, situate in partea de est, sud-est si vest a orasului si 76% din canalul Bega.

Oficialii din cadrul societatii Aquatim au atras atentia asupra faptului ca din cauza secetei cauzata de temperaturile ridicate, se recomanda utilizarea cu responsabilitate a apei potabile. Concret, timisenii nu trebuie sa foloseasca apa pentru udatul gradinilor ci doar in scopuri menajere. De altfel, sistemul este proiectat pentru consumul menajer, iar umplerea piscinilor sau udarea gradinilor poate provoca anumite probleme pentru clienti. Totusi, cel mai negru scenariu prevede o reducere a debitelor de apa si impunerea unor restrictii de distributie. Totusi nu ne aflam in acest scenariu, da asigurari sursa citata.
 
 
„Va reamintim ca apa este o resursa naturala limitata! De aceea facem apel ca toti consumatorii de apa, acolo unde exista posibilitatea, sa apeleze la alternative de stocare si recirculare a apei in activitatile casnice (gradinarit, spalat, imbaiere) dar si in sectorul industrial sau agricol”, au transmis reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Specialistii institutiei sunt cu ochii pe evolutia debitelor de apa.

„Pe fondul regimului termic extrem de ridicat al perioadei si cel al regimului pluviometric scazut, fenomenul de seceta poate afecta anumite zone rurale din Banat, unde nu exista sisteme de alimentare cu apa in regim centralizat, iar alimentarea se face fie din fantani, fie din sisteme mici alimentate din foraje”, a precizat Cristian Moisescu-Ciocan, directorul ABA Banat.

In aceste zone, daca va fi necesar, pompierii de la ISU Timis le vor duce apa potabila cu cisterna locuitorilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006322 (s)