News Flash:

Putin, primele conditii pentru incetarea razboiului din Ucraina

7 Martie 2022
553 Vizualizari | 0 Comentarii
razboi

„Putem opri operatiunile militare in orice moment, dupa demilitarizare" si daca sunt indeplinite conditiile solicitate, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Rusiei, citat de BBC News.

Printre conditii, acesta a mentionat recunoasterea regiunii anexate Crimeea ca fiind teritoriu rus, recunoasterea independentei regiunilor separatiste ucrainene Donetk si Lugansk si neutralitatea Ucrainei din punct de vedere militar. De asemenea, a cerut ca in Constitutia Ucrainei sa fie introdusa o clauza clara prin care sa existe garantii ca tara nu va adera la NATO. Dmitri Peskov a sustinut ca Rusia nu va mai formula alte revendicari teritoriale.

Ministrul Apararii, Vasile Dincu a transmis, luni, „daca Moscova nu va fi oprita acum, stabilitatea statelor din vecinatatea estica este amenintata”.

„Romania este determinata sa faca mai multe, suntem hotarati sa crestem bugetul pentru fortele armate de la 2% la 2,5%”, a spus ministrul Vasile Dincu. 

„Blocuri de locuinte, scoli, spitale au devenit ruine. Joi noaptea, trupele ruse au atacat cea mai mare centrala nucleara din Europa, provocand un incendiu la o cladire administrativa care, din fericire, a fost stins. Toate aceste actiuni inumane ne arata gravitatea situatiei din Ucraina”, a zis Vasile Dincu.

De asemenea, ministrul Vasile Dincu a spus ca „atacurile asupra principalelor centre urbane sunt crunte si indreptate inclusiv impotriva civililor”.

„In mod clar, au rolul de intimidare a populatiei, de aceea diplomatia trebuie sa redevina principalul instrument pentru rezolvarea situatiei. Au existat pana acum doua runde de negocieri intre delegatiile Ucrainei si Federatiei Ruse. Guvernul de la Kiev a transmis ca, in urma discutiilor, nu au fost inregistrate progrese semnificative, dar a fost, totusi, crearea de coloane umanitare, fiind anuntata si a treia runda de negocieri. Speram ca dialogul dintre cele doua parti sa continue si sa duca la incetarea focului si la retragrerea trupelor ruse”, a mai spus ministrul Apararii. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1409 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005882 (s)