News Flash:

Un nou pas către dezvoltare continuă

Vineri, 12 aprilie, compania Drumuri și Poduri Banat a inaugurat la Sânandrei, cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu

16 Aprilie 2024
88 Vizualizari | 0 Comentarii

Pe data de 12 aprilie, vineri, în prezența unor invitați de seamă, partenerilor, oficialităților și oamenilor de afaceri locali, Drumuri și Poduri Banat (DPB) a inaugurat a treia sa stație de asfalt din portofoliu, la Sânandrei. Cu această adăugire, compania devine cel mai mare producător de asfalt din regiune, având o capacitate depășită de 700 de tone de asfalt pe oră. Divizia de construcții a grupului Maxagro, Drumuri și Poduri Banat, își continuă expansiunea. În cadrul unei serii de investiții care au depășit 100 de milioane de lei în ultima perioadă, compania a deschis o nouă stație de asfalt la Sânandrei pe 12 aprilie, vineri. Ceremonia de inaugurare a fost precedată de binecuvântarea Părintelui Teodor de la Mănăstirea Buna Vestire și apoi au luat cuvântul reprezentanții companiei.


„Înainte de toate, am dori să adresăm sincere mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect remarcabil, mai exact întreaga echipă Drumuri și Poduri Banat – pentru angajamentul incontestabil și pentru eforturile lor deosebite depuse – dar și partenerilor acestui eveniment, Wirtgen și Autoglobus-Iveco, pentru sprijinul acordat și pentru contribuția esențială adusă în dezvoltarea acestei stații de asfalt de ultimă generație. Fiecare membru al echipei a contribuit la transformarea acestei viziuni în realitate, iar astăzi ne bucurăm cu toții de roadele muncii noastre”, au transmis în deschidere, din partea organizatorilor, Andreea și Dayana Zifceak.

Ulterior, cei doi i-au chemat în fața invitaților pe partenerii și inițiatorii proiectului, cei cărora le datorăm investiția de la Sânandrei.


„De la proiectare și instalare până la instruirea angajaților noștri, Wirtgen România a fost prezentă în fiecare etapă a procesului, și încă este, asigurându-se că stația noastră de asfalt Benninghoven este nu doar funcțională, ci și performantă. Pentru acestea mulțumim întregii echipe Wirtgen. De asemenea, partenerilor de la Iveco Autoglobus, ce susțin cu o flotă performantă transportul produsului către destinație”, au precizat reprezentanții companiei Wirtgen.

Apoi, a revenit la microfon Alexandra Zifceak, CEO-ul companiei DPB. Mulțumind întregii echipe din cadrul companiei - o echipă în mare parte tânără - ea a subliniat mândria pentru realizările și standardele la care a ajuns compania.


„Astăzi marcăm un moment semnificativ în istoria companiei noastre, dar și în evoluția infrastructurii rutiere din Banat. Stația noastră de asfalt nu este doar o simplă construcție, ci un simbol al angajamentului nostru față de excelență și inovație în domeniul construcțiilor rutiere. Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, această stație ne va permite să producem asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil. Astfel, prin această investiție, Drumuri și Poduri Banat, devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, producând în total o capacitate de peste 700 t de asfalt/h.

Suntem o echipă tânără, în plină expansiune, care se bazează pe un colectiv dinamic și care crede într-un viitor verde, de aceea producem materiale de calitate și sustenabile, utilizând echipamente și utilaje performante, care reduc emisiile de CO2, consumul de combustibil și poluarea fonică”, a menționat Alexandra Zifceak, CEO al companiei DPB.


Evenimentul nu ar fi fost complet fără un punct de vedere din partea unei persoane implicate și din perspectiva tehnică.


„Nu a fost nici ușor, nici simplu. Este o stație modernă, care va produce toate tipurile de mixturi asfaltice conform regulamentelor în vigoare. Sigur, veți beneficia de asfaltul produs la stația din Sânandrei. Mulțumesc patronatului Maxagro pentru încredere!”, a declarat Titel Mihalache, managerul stației de asfalt proaspăt inaugurate.


În prezent, Drumuri și Poduri Banat se află printre liderii pieței construcțiilor din Banat. Compania deține trei stații de asfalt, două stații de betoane, cariere, balastiere, un laborator de încercări în construcții și o flotă de camioane și utilaje de construcții de ultimă generație, evaluate la peste 10 milioane de euro. Aceasta a finalizat lucrări în valoare de peste 35 de milioane de euro. Având în vedere aceste realizări impresionante, era necesar să ofere o perspectivă și unul dintre oamenii care au fost prezenți de la începuturile companiei.


„Când am fondat acest grup, acum 30 de ani, am avut o viziune simplă, dar puternică – să devenim lideri în domeniile în care activăm. Astăzi, această viziune devine realitate odată cu inaugurarea acestei stații de asfalt, un punct de cotitură în evoluția noastră și în evoluția industriei construcțiilor.

În timpul acestei călătorii, am întâlnit provocări și obstacole, dar am rămas ferm angajați față de valorile noastre fundamentale – calitatea, inovația și responsabilitatea față de comunitatea în care activăm. Suntem mândri să spunem că aceste valori au fost esențiale în realizarea acestei stații de asfalt și în fiecare proiect pe care l-am realizat.

Am creat cea mai tare echipă de tineri din Banat, echipă care vine cu o altă energie, altă viziune decât noi și sper să ia de la noi lucrurile bune. Cu această echipă am ajuns să avem cei mai buni asfaltatori din Banat”, a spus mai exact Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii Maxagro.


Desigur, la eveniment au fost prezenți și oficialități. Printre aceștia s-au remarcat Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei, și Sorin Ionescu, fost subprefect, care tocmai își depusese demisia pentru a reveni la catedră și pentru a candida la Consiliul Local Timișoara.


„Ceea ce îmi place la acest proiect este că este cea mai ecologică stație de asfalt, ce sper că va da material pentru drumurile de descărcare de autostradă și pentru cele 4 benzi de la Sânandrei, sau pentru centură”, a spus primarul.

„Inaugurarea este un început de drum ce arată interesul pentru dezvoltare al investitorilor români și arată forma oamenilor ce doresc să aducă plusvaloare în România”, a subliniat, la final, și subprefectul.


Alături de Alexandra Zifceak și Marian Brăileanu, el a tăiat panglica de inaugurare, moment urmat de un foc de artificii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005170 (s)