News Flash:

VIDEO FABULOS! Robotul care invata sa faca salata de pe Youtube

5 Noiembrie 2016
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
robot salata
Robotul Julia de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, are capacitatea de a invata pe cont propriu. Prima sa lectie a fost aceea de a invata cum se face o salata de pe internet.
Pentru a face acest lucru, Julia s-a uitat la numeroase inregistrari video postate pe platforma YouTube.
Robotul foloseste un software de recunoastere a tiparelor repetitive si acum stie sa taie legumele, sa le puna in castron si sa asezoneze totul cu dressing.
Cel mai dificil pas pe care l-a invatat Julia a fost acela de a a adauga dressingul pentru ca el nu este mereu la fel si pentru ca nu are inca mecanismele ideale de feedback de care are nevoie pentru a intelege daca a pus prea mult sau prea putin in salata.
Profesorul Yiannis Aloimonos explica faptul ca echipa de cercetatori a ales gatitul pentru Julia avand in vedere ca acest domeniu ar fi reprezentat o adevarata provocare pentru un robot.
Julia a invatat pana acum sa faca salata de rosii, salata de fructe si chiar salata cu ton, care ridica un nivel mai ridicat de dificultate pentru robot pentru ca acesta este nevoit sa foloseasca o lingura pentru a scoate maioneza din borcan.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005043 (s)