News Flash:

Impactul climatic amenință aprovizionarea cu banane

Prețul celui mai exportat fruct din lume, în pericol de scumpire

13 Martie 2024
97 Vizualizari | 0 Comentarii


Potrivit lui Pascal Liu, economist senior, unul dintre experții prezenți la Forumul mondial al bananelor, impactul climatic reprezintă "o amenințare uriașă" la adresa aprovizionării cu banane, ceea ce va conduce la o creștere a prețului acestora. Acest forum, care s-a desfășurat marți la Roma, a avut ca scop abordarea provocărilor cu care se confruntă industria bananelor, conform raportărilor BBC.

Forumul adună laolaltă părțile interesate din industrie - comercianți, țări producătoare, exportatori și instituții de cercetare. În plus față de problemele de aprovizionare, bananele sunt vulnerabile la creșterile de temperatură, care ar putea afecta culturile în anumite regiuni, conform opiniei experților.

În Marea Britanie, unele magazine s-au confruntat recent cu penurii de banane din cauza furtunilor marine care au întârziat aprovizionarea.

Anual, Marea Britanie importă aproximativ 5 miliarde de banane, iar aproximativ 90% dintre acestea sunt comercializate prin intermediul supermarketurilor.

Încălzirea globală contribuie, de asemenea, la apariția unor boli ale plantațiilor de bananieri, precum Fusarium Wilt TR4, o infecție fungică, care a migrat din Australia și Asia în Africa și America de Sud.

Atunci când o plantație este infectată, boala distruge întreaga cultură de bananieri, iar experții consideră că este extrem de dificil de eradicat această infecție.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1982 (s) | 42 queries | Mysql time :0.007684 (s)