News Flash:

Noi scumpiri se anunţă de la 1 iulie

Șoferi români vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru combustibil

11 Martie 2024
104 Vizualizari | 0 Comentarii

Creșterile de prețuri continuă să afecteze bugetelor românilor, iar această tendință este prevăzută să persiste și în viitorul apropiat. Se anticipă noi majorări de prețuri începând cu data de 1 iulie, ceea ce va impune un efort financiar suplimentar pentru milioane de șoferi români.

Șoferii români simt din ce în ce mai mult impactul creșterii prețurilor la combustibil. În ultima lună, prețul mediu al benzinei a crescut cu 5,1%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă acum cu 17,5 lei mai mult decât acum 30 de zile. Prețul motorinei a înregistrat, de asemenea, o creștere de 3,4%, astfel că acum un plin de 50 de litri costă cu 12,5 lei mai mult față de acum o lună. Prima indicare a acestei tendințe a avut loc chiar în prima zi a anului, când acciza a fost ajustată conform ratei inflației. De atunci, prețurile la combustibil au continuat să crească.

De la 1 iulie, se va produce o altă majorare a prețului carburanților, tot ca urmare a actualizării accizei. Benzina va înregistra o creștere de 43 de bani pe litru, în timp ce motorina va crește cu 39 de bani pe litru. Având în vedere prețurile actuale, chiar și fără alte majorări până la 1 iulie, ceea ce este puțin probabil, prețul unui litru de benzină ar depăși 7,6 lei, în timp ce cel al motorinei ar ajunge la pragul de 8 lei pe litru.

Taxele și accizele reprezintă o parte semnificativă din structura prețului carburanților, aproximativ 40%. Anul trecut, prețul unui litru de benzină standard depășea 8 lei, în timp ce cel al motorinei standard depășea 9 lei pe litru.

Conform celor mai recente statistici, în România sunt aproximativ nouă milioane de șoferi.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1972 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006521 (s)