News Flash:

Uniforma revine in scolile din Romania. Motivul? „Unii elevi vin cu genti Louis Vuitton, iar altii nu au dupa ce bea apa”

1 Iulie 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
uniforma

Elevii Colegiului National de Informatica “Spiru Haret” Suceava sunt nemultumiti de faptul ca vor fi obligati sa poarte uniforma din 5 septembrie 2022 pentru a intra in scoala. Directorul institutiei spune ca nu este adevarat, anuntul avand caracter de recomandare, scrie gandul.info.

Potrivit unui anunt postat pe coli A4 in interiorul Colegiului National de Informatica “Spiru Haret” Suceava, “incepand cu data de 5 septembrie 2022 accesul in unitatea de invatamant este permis doar in uniforma scolii.”

Conform unui articol Edupedu.ro, directorul Colegiului, Virginel Iordache, a afirmat ca decizia Consilului de Administratie are doar caracter de recomandare si nerespectarea nu va duce la sanctiuni sau la excluderea elevilor de la ore.

Sursa citata mai scrie ca regulamentul de ordine interioara care va fi valabil din septembrie 2022 nu este public, dar cel din 2019 este postat pe site-ul institutiei si prevede sanctiuni in caz de nerespectarea prevederilor.

Toti parintii elevilor Colegiului National de Informatica Spiru Haret Suceava au primit un mesaj in care erau instiintati de faptul ca “accesul in scoala din toamna anului 2022, se va face doar daca elevul poarta uniforma unitatii de invatamant.”

Totusi, conform Regulamentului Cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant, elaborat si aprobat de ministerul Educatiei, pe baza caruia scolile isi creeaza propriul regulament de ordine interioara, (n. red ROFUIP), articolul 187, alin 2, “in unitatile de invatamant sunt interzise masurile care pot limita accesul la educatie al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de catre acestia a serviciului pe scoala, interzicerea participarii la cursuri sau sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii de invatamant sau altele asemenea.”, informeaza psnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007003 (s)