News Flash:

Fenomen atmosferic neobișnuit în România!

Un val de praf saharian ne va traversa țara. Sunt posibile „ploi sângerii”!

29 Februarie 2024
105 Vizualizari | 0 Comentarii


Începând de azi și până mâine seară, România se confruntă cu un fenomen atmosferic neobișnuit, pe măsură ce un nor de praf saharian traversează țara. Acest fenomen va determina nu doar o deteriorare a calității aerului, ci și posibilitatea apariției unor „ploi sângerii” în cazul precipitațiilor.

Praful saharian, purtat de vânturile calde din Africa de Nord, va influența temporar calitatea aerului, iar uneori, cerul poate capătă o nuanță roșie strălucitoare.

Fenomenul este recunoscut și pentru generarea „ploilor sângerii”, când particulele de praf se amestecă cu ploaia și produc pete gălbui pe suprafețe.

Meteorologii avertizează că acest val de praf saharian va afecta în mare parte a teritoriului, începând de joi seară și până vineri seară. În ciuda efectului negativ asupra calității aerului, acest fenomen aduce și apusuri de soare spectaculoase.

Praful saharian este compus în principal din particule minerale fine, purtate de vânturile puternice la înălțimi semnificative în atmosferă. Acest fenomen influențează vremea, acoperind cerul cu un strat subțire de praf și, uneori, schimbându-i culoarea în tonuri de albastru-gălbui sau chiar portocaliu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006901 (s)