News Flash:

Un nou pas pentru reducerea expunerii copiilor şi tinerilor la produsele de tutun!

Camera Deputaților a adoptat legea care interzice vânzarea țigărilor electronice către minori

28 Februarie 2024
107 Vizualizari | 0 Comentarii


Camera Deputaților a adoptat o lege care interzice vânzarea țigărilor electronice minorilor. Deputații au aprobat mai multe amendamente care inițial fuseseră respinse.

Noul proiect de lege modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002. Scopul acestuia este de a reduce expunerea copiilor și tinerilor la produsele din tutun, extinzând interdicția de comercializare prin automate și interzicând vânzarea către persoanele sub 18 ani a țigărilor electronice, lichidelor de reumplere pentru țigări și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. De asemenea, instituțiile de învățământ sunt obligate să introducă măsuri coercitive pentru elevii care încalcă prevederile privind comercializarea, deținerea și utilizarea produselor din tutun, a țigărilor electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului în incinta acestora. Proiectul de lege redefinește și țigareta electronică și lichidul de reumplere a țigării electronice, conform legislației europene.

Unul dintre amendamentele adoptate definește dispozitivul electronic pentru încălzirea tutunului și produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, țigareta electronică, lichidul de reumplere, pliculețul cu nicotină pentru uz oral, precum și produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun. Conform altui amendament, introducerea pe piață a pliculețelor cu nicotină pentru uz oral care nu respectă prevederile legii este interzisă. Nivelul de nicotină din fiecare pliculeț nu poate depăși 20 mg/pliculeț.

Legislația adoptată introduce sancțiuni de până la 100.000 lei, în funcție de gravitatea faptei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006508 (s)