News Flash:

Un nou proiect controversat depus de PSD: Conflictul de interese si incompatibilitatea se prescriu in termen de trei ani

21 Decembrie 2017
865 Vizualizari | 0 Comentarii
judecator

Faptele care au determinat conflictul de interese sau starea de incompatibilitate se prescriu in termen de trei ani de la data savarsirii lor, potrivit unei propuneri legislative semnata de 105 parlamentari PSD si inregistrata joi la Camera Deputatilor.
Propunerea legislativa a fost initiata de deputatul PSD Catalin Radulescu si este sustinuta de alti 102 parlamentari de la PSD, Florea Damian (neafiliti) si Furic Iarco (minoritati).

Propunerea contine un singur articol care are urmatorul cuprins: „Faptele savarsite de persoanele aflate in exercitarea demnitatilor publice sau functiilor publice ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen de trei ani de la data savarsirii lor”.

Initiatorii propun, potrivit expunerii de motive, introducerea unui termen de prescriptie a faptelor ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate avand in vedere ca „si in materia mai grava, a ilicitului penal, exista o astfel de institutie juridica, mai precis prescriptia raspunderii penale”.
„De asemenea, nu este nici moral si nici legal ca aceste fapte sa fie imprescriptibile”, se mai arata in expunerea de motive a propunerii legislative de modificare a Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Radulescu a precizat, pentru MEDIAFAX, ca sustine in continuare proiectul referitor la conflictul de interese si incompatibilitati, spre deosebire de cel referitor la sefii de parchete, pe care nu il mai sustine.

40 parlamentari PSD, printre care si Catalin Radulescu, au depus, tot joi, la Camera Deputatilor un proiect de lege care prevede ca sefii de parchete, precum si sefii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa fie numiti si revocati de Senat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005146 (s)