News Flash:

Un nou caz de TRANSFUZIE gresita de sange. Un pacient al Spitalului Pantelimon din Capitala a murit

20 Aprilie 2017
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
sangele
Unui barbat de 66 de ani, internat la Spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala, i s-a facut o transfuzie gresita de sange la unitatea medicala. Cand si-au dat seama de greseala, medicii l-au resuscitat si l-au transferat la Spitalul Floreasca, unde a decedat.
"Este vorba despre un accident post transfuzional, pe data de 14 aprilie a fost realizata transfuzia. Un pacient al spitalului, in varsta de 66 de ani, cu patologie hepatica, din rezultatele preliminare pe care le avem, nu avea nevoie de sangele respectiv, deci, transfuzia fost realizata gresit, practic s-a folosit sangele altui pacient. Asistenta a anuntat imediat personalul din UPU si pacientul a fost resuscitat vineri si stabilizat astfel incat, sambata sa putem realiza transferul catre Floreasca, iar pacientul a decedat la acolo", a declarat pentru MEDIAFAX, Fiorella Mitroi, purtatorul de cuvant al Spitalului Pantelinom, Bucuresti.
In urma acestui incident, spitalul, dar si Directia de Sanatate Publica au demarat cate o ancheta, iar prima masura luata a fost suspendarea din functie a asistentei care a gresit transfuzia.
"A fost deschisa o ancheta interna, la nivelul spitalului, care este in curs de desfasurare, iar prima masura a fost de suspendare a asistentei pe toata durata desfasurarii anchetei si se poate merge, ca sanctiuni, pana la desfacerea contractului de munca. I-am anuntat pe cei de la DSP si pe cei de la Institutul hematologic care s-au si deplasat si au inceput si ei propria ancheta", a adaugat Fiorella Mitroi.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005720 (s)