News Flash:

Ambulanta blocata din cauza zapezii, la Vaslui

20 Aprilie 2017
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
masina in zapada
Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis, marti, doua avertizari de precipitatii abundente si racire accentuata a vremii, ca urmare a unui ciclon trans-balcanic care va traversa Romania in urmatoarele zile.
Mii de oameni din estul tarii, fara curent electric din cauza ninsorilor
Mii de oameni din estul si nord-estul tarii au ramas, joi, fara curent electric, dupa ce vantul si zapada au distrus stalpi de electricitate si puncte de transformare. In Iasi, pe drumul care leaga localitatile Slobozia si Voinesti se circula ingreunat, mai multi arbori fiind doborati pe sosea.
In zona Moldovei sunt sute de localitati fara energie electrica, dupa ce vantul a distrus stalpi si puncte de transformare.
Potrivit reprezenantilor DelGAZ, furnizorul de energie electrica din estul tarii, au fost afectate in special elemente de izolatie si conductoare electrice, precum si consolele de sustinere ale acestora.
Astfel, mii de oameni au ramas fara curent electric
In judetul Neamt, sunt stalpi de medie tensiune rupti in zonele Potoci si Vaduri, fiind intrerupta alimentarea cu energie la statiile de pompare a apei din zona.
De asemenea, sunt nealimentate, total sau partial, o linie de medie tensiune si 51 de posturi de transformare din judetul Botosani.
In judetul Bacau sunt afectate sapte linii de medie tensiune si 191 de posturi de transformare, iar in judetul Iasi sunt afectate patru linii de medie tensiune si 115 posturi de transformare.
In Neamt au fost afectate 11 linii de medie tensiune si 430 de posturi de transformare.
De asemenea, in judetul Suceava sunt 13 linii de medie tensiune si 165 posturi de transformare afectate, iar in judetul Vaslui sunt 11 linii de medie tensiune si 328 de posturi de transformare.
In judetul Iasi, drumul care leaga localitatile Slobozia si Voinesti este partial blocat dupa ce mai multi copaci s-au rupt din cauza vantului puternic si a ninsorilor abundente. Aici se circula ingreunat pana cand echipele Ocolului Silvic vor ridica arborii doborati.
Mii de oameni din estul tarii, fara curent electric
O ambulanta care se deplasa la o pacienta, blocata din cauza zapezii, la Vaslui
O ambulanta care se deplasa, joi, la o femeie de 70 de ani din comuna Bunesti-Averesti, judetul Vaslui, care a cazut si are probleme la coloana vertebrala, a ramas blocata din cauza zapezii. Pacienta va fi transportata cu un tractor pana la ambulanta.
Potrivit Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, autosanitara a ramas blocata in apropiere de localitatea Tabalaiesti si nu mai poate inainta, din cauza zapezii mari, catre satul din care a venit solicitarea pentru femeia in varsta de 70 de ani.
In aceste conditii, Serviciul de Ambulanta Vaslui a cerut sprijinul Primariei pentru a gasi o solutie prin care echipajul medical sa ajunga cat mai repede la urgenta.
”Avem in zona aceea o ambulanta care merge foarte greu, din cauza zapezii. Este singura ambulanta care actioneaza in zona aceea, din pacate. Trebuie sa ajunga la Tabalaiesti, la o pacienta de aproximativ 70 de ani, cu o suferinta la nivelul coloanei vertebrale. A cazut din picioare. Am cerut ajutorul celor de la drumuri si al Primariei, am vorbit cu cei de la Primarie sa aduca pacienta spre ambulanta, sa o preluam mai repede”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui, Ana Maria Ungureanu.
Primarul comunei Bunesti-Averesti, Vasile Taragan, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca se afla pe drum catre ambulanta blocata.
”Ma indrept catre ambulanta, mai am cred ca o suta de metri. Eu sunt pe buldoexcavator. Am trimis un tractor sa ia pacientul din Tabalaiesti sa-l aduca la ambulanta. Zapada e de peste un metru”, a spus edilul.
Probleme cu energia electrica, in 160 localitati
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) transmite ca in jurul orei 11.00 se circula in conditii de iarna pe drumurile din 11 judete, in cursul diminetii fiind semnalate probleme privind alimentarea cu energie electrica in 160 de localitati din judetele Bacau, Salaj, Prahova si Vrancea.
Echipele de interventie actioneaza pentru remedierea situatiei. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) sustine ca in acest moment nu sunt semnalate autostrazi sau drumuri nationale cu circulatia intrerupta, in 11 judete (AG, BV, BZ, CJ, DB, GJ, HR, PH, NT, VN si VL) circulandu-se in continuare in conditii de iarna. In ultimele 24 de ore, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a actionat cu 26 de utilaje, folosind 146 tone de material antiderapant (sare si nisip) si 0,6 tone de clorura de calciu.
"Traficul este restrictionat sau se desfasoara ingreunat din cauza copacilor sau a stalpilor cazuti pe drumuri din judetele Salaj (DJ108 – spre localitatea Trasnea, DJ109) si Suceava (DN17A). Situatii similare s-au inregistrat in judetele Brasov (DN1A, DN1, DN73A), Cluj (DN75, DN1F, DJ107R, DJ107N), Sibiu (DJ 106D), Harghita (DN15, DN57B, DN 13B, DD 12C, DJ107N), Prahova (DN1A, intre Maneciu si Cheia), Salaj (DJ109), in fiecare caz intervenindu-se pentru reluarea circulatiei rutiere. De asemenea, tot din cauza arborilor cazuti, circulatia feroviara a fost blocata pe trei magistrale in judetele Brasov, Hunedoara si Buzau. S-a actionat cu 20 de echipe in 11 judete (AB, AG, BV, DJ, GJ, MS, MH, OT, SB, VL, TR) pentru repunerea sub tensiune a retelelor de alimentare cu energie electrica", arata MAI intr-un comunicat de presa.
In cursul zilei de joi, pentru siguranta traficului rutier, Politia Romana a actionat cu 10.895 de politisti si 5.722 de autospeciale. Structurile pentru situatii de urgenta (ISU) au intervenit pentru inlaturarea copacilor cazuti pe arterele rutiere si pentru degajarea apei acumulate in unele gospodarii din judetul Dambovita.
"La nivel national, actioneaza in prezent peste 1.400 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (922 politisti, 187 pompieri si 305 jandarmi) cu 591 mijloace tehnice, in cooperare cu personal din cadrul autoritatilor publice locale si CNAIR (95 angajati si 36 mijloace auto)", mai sustine ministerul.
Grupaj realizat de MEDIAFAX 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)