News Flash:

Mii de profesori sustin astazi examenul de definitivat in invatamant

20 Aprilie 2017
932 Vizualizari | 0 Comentarii
profesori1
Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, peste 6.400 de cadre didactice sustin, joi, proba scrisa a examenului de definitivat, fiind precedata de inspectiile la clasa si de prezentarea portofoliului profesional. Pentru promovarea probei scrise, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 8.
"Proba scrisa a examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2017, se desfasoara joi, 20 aprilie, incepand cu ora 10:00, in 42 de centre de examen (cate unul in fiecare judet si in municipiul Bucuresti). Sunt asteptati sa participe cei 6.417 candidati care au indeplinit conditiile prevazute de legislatia in vigoare. In aceasta sesiune, examenul national pentru definitivare in invatamant se organizeaza la 90 de discipline. Proba scrisa contine itemi din domeniul disciplinei de specialitate si al metodicii predarii/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competenta didactica este evaluat si prin portofoliul profesional, elaborat conform precizarilor din programa de pedagogie si psihologie scolara corespunzatoare functiei didactice ocupate", se arata in comunicatul de presa emis de Ministerul Educatiei.
Lucrarile scrise vor fi evaluate in 6 centre organizate la nivel national. Nota minima de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Examenul certifica si faptul ca un cadru didactic debutant care a optat pentru aceasta cariera dispune de pregatirea necesara pentru exercitarea profesiei didactice si poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta, avand dreptul de a deveni titular in sistemul de invatamant preuniversitar si de a participa ulterior la sustinerea examenelor pentru obtinerea gradelor didactice.
Primele rezultate vor fi afisate marti, 25 aprilie, la centrele de examen si pe definitivat.edu.ro/">http://definitivat.edu.ro/. Contestatiile vor fi depuse in centrele de examen, conform calendarului aprobat, in zilele de 25 aprilie, dupa afisarea rezultatelor, si 26 aprilie. Rezultatele finale se afiseaza la centrele de examen si pe site-ul examenului, duminica, 30 aprilie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004689 (s)