News Flash:

Romania vrea sa cumpere RACHETE de tip Patriot de la guvernul SUA

20 Aprilie 2017
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
rachete
Ministerul Apararii Nationale (MApN) a trimis o cerere catre guvernul Statelor Unite ale Americii in care isi exprima disponibilitatea de a cumpara rachete de tip Patriot, urmand ca procedurile de achizitie sa fie demarate anul acesta, transmite institutia.
Secretarul de stat in MApN, Florin Vladica, a afirmat ca s-a trimis o solicitare catre Biroul de Cooperare in domeniul Apararii din Romania din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, prin care Romania se declara interesata sa achizitioneze rachete de tip Patriot, urmand ca cererea sa ajunga la guvernul american. Seful Statului Major, generalul Nicolae Ciuca, s-a declarat optimist ca procedurile de achizitie pot fi demarate in acest an.
Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa sustinute cu prilejul unui exercitiu tactic cu trageri de lupta cu munitie reala, care a avut loc, joi, la Centrul Secundar de Instruire pentru Lupta din Smardan, judetul Galati, unde a fost organizata si o ceremonie de bun venit pentru primul detasament rotational de militari americani care fac parte din Initiativa SUA de Reasigurare Europeana (ERI).
Rachetele Patriot reprezinta un sistem de aparare avansat de tip sol-aer impotriva avioanelor sau rachetelor de croaziera sau balistice. Rachetele Patriot sunt detinute de 12 tari: Statele Unite, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudita, Kuwait, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud si Emiratele Arabe Unite.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004992 (s)