News Flash:

Caz probabil unic în România

Un elev a terminat cu media 1.00 examenele de Evaluare Națională

30 Iunie 2023
323 Vizualizari | 0 Comentarii


Un elev din Băicoi, județul Prahova, a obținut media 1.00 la examenele de Evaluare Națională, caz considerat probabil unic în România. Cu toate că nu a scris nimic la examene, elevul are posibilitatea să fie admis într-un liceu prin repartizarea computerizată.

Elevul provine de la Școala Gimnazială Ținea și nu s-a folosit de copiat pentru a obține această notă. Situația sa este deosebită, deoarece locurile disponibile nu sunt ocupate complet.

Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean Prahova, a declarat că acest elev cu media 1.00 își poate continua studiile direct la o școală profesională, dar nu este exclusă posibilitatea de a fi acceptat la un liceu.

”Chiar dacă a luat nota 1 atât la română, cât și la matematică, elevul de la școala din Țintea poate ajunge la liceu. Important este, spune regulamentul, că el s-a prezentat la examen și are o medie.

Nu a fost vorba de fraudă, fiindcă ar fi fost eliminat. Poate fi candidat cu CES, poate că nu a scris nimic pe foaia de examen și doar a stat degeaba, ori, a treia ipoteză, tot ce a scris a fost greșit. Asta, încă o dată, nu îl împiedică să meargă la o școală profesională sau, da, chiar liceu. În anii trecuți, au fost instituții liceale în Prahova care au rămas cu locuri libere după repartizare. Un elev cu 1, așa cum este cazul de față, poate ajunge, așadar, și la liceu”, a precizat Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJPH pentru Observator.

În trecut, era necesar să obții o medie de cel puțin 5 pentru a fi admis la liceu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006164 (s)