News Flash:

Ne-a spus Adio

Maestrul Victor Rebengiuc s-a retras din activitate

29 Iunie 2023
257 Vizualizari | 0 Comentarii


După o carieră de șapte decenii, Victor Rebengiuc s-a retras din activitate. Momentul adio a avut loc când a urcat pe scenă în piesa "Tatăl", la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Maestrul a declarat că starea sa de sănătate nu îi mai permite să continue în domeniu.

”Nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, declara marele actor, acum un an, la digi24.ro.

Victor George Rebengiuc, născut la București, are 90 de ani și este un eminent actor român în domeniul filmului, teatrului, radio, televiziunii și dublajului, care a adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Cariera sa impresionantă a fost încununată de numeroase premii și distincții pe parcursul timpului.

Printre acestea se regăsește Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967), conferit pentru "merite deosebite în domeniul artei dramatice", precum și Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, acordat în anul 2017.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006271 (s)