News Flash:

”Ia porumbul, neamule”

Porumbul pe litoral a devenit produs lux. Românul își pune pofta în cui

28 Iunie 2023
337 Vizualizari | 0 Comentarii


"Ia porumbul, neamule!" era sloganul folosit de vânzătorii de porumb fiert de pe plajă în trecut, la prețuri foarte mici.

Ei bine, acum prețul porumbului a crescut de zece ori, de la producător până la plajele de pe litoral.

În Dăbuleni, pe lângă cultivarea pepenilor, agricultorii cresc și porumb dulce. Pentru a putea fi adus pe tarabe încă din prima lună de vară, trebuie cultivat în sere. Până acum câțiva ani, cultura de porumb dulce era considerată exotică pentru fermele din România. Porumbul este vândut cu un leu, dar pe plajă ajunge la 10 lei bucata.

Un kilogram de boabe dulci pentru semănat costă 50 de lei, față de 16 lei pentru varianta clasică. Este o varietate care se dezvoltă rapid, dar necesită îngrijire specială, iar producătorii abia reușesc să-și recupereze investiția.

”Vin samsarii care vin aici, la Dăbuleni şi vin si îl iau de la noi”, a spus un producător. Până la mare preţul creşte de 10 ori. Preţul e piperat, dar pofta e mare, zic turiştii, potrivit observatornews.ro.

”Nu cumpărăm! Se pune mâna pe produs şi nu. Scump, la banii noştri, foarte scump”, a declarat o femeie. 

Este important să fiți atenți de unde achiziționați porumbul vara. Dacă este păstrat în soare, acesta poate conține bacterii periculoase precum Salmonella, Stafilococul auriu sau E. coli.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004880 (s)