News Flash:

UMF Timisoara a fondat Asociatia Romana de Educatie Medicala si un program special pentru studenti

6 Noiembrie 2016
1337 Vizualizari | 0 Comentarii
UMF timis
Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ''Victor Babes'' din Timisoara a fondat, joi, Asociatia Romana de Educatie Medicala si a anuntat initierea unui Program de mentorat pentru studentii medicinisti, cele doua actiuni derulandu-se in cadrul celei de-a V-a editii a Simpozionului International TIMMED (Timisoara Medical Education Days) 2016. 
''Am fondat Asociatia Romana de Educatie Medicala si apoi vom initia un Program de mentorat. Este un program extra-curicular, in care un grup de maximum sapte studenti vor fi mentorati de un anumit cadru didactic. Studentii pot fi din ani diferiti, se schimba impresii, probleme, discutii despre cum sa faca, ce sa faca si ce sa nu faca. Discutiile nu se desfasoara haotic, ci sunt dirijate in baza unui desfasurator realizat de psihologi si sociologi'', a declarat joi presei rectorul UMF Timisoara, prof. univ. dr. Marius Raica. 
La Simpozionul TIMMED (3-5 noiembrie), unul dintre cele mai mari evenimente internationale dedicate in exclusivitate educatiei medicale, participa studenti si profesori invitati din Austria, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Republica Moldova, Serbia si Romania. Vor avea loc workshopuri, sesiuni plenare si ateliere informative in domeniul educatiei medicale, care au scopul de a schimba mentalitatea actuala din invatamantul medical romanesc. 
''Aceste intalniri au adus schimbarea partiala, deocamdata, a curriculei medicale, lucru important, pentru ca lumea se schimba, la fel ca si cerintele societatii, ale studentilor, iar noi, profesorii trebuie sa ne schimbam, nu studentii, pentru ca putem spune ca predam acelasi curs pana ne pensionam. Nu este deloc castigatoare aceasta formula. Traim o epoca a tehnologiei informatice, nu mai putem citi cursul, ci cursurile trebuie sa fie interactive, (studentii-n.r.) sa fie implicati in predare'', a explicat prof. Raica. 
Potrivit rectorului UMF ''Victor Babes'', studentii din primii ani trebuie sa treaca dintr-odata de la un volum mic de cunostinte, de la cerintele din majoritatea liceelor, la un volum mare de informatii. Aceste conferinte ii invata pe tinerii medicinisti cum sa-si gestioneze timpul si materia, astfel incat in examene sa ajunga in forma maxima. 
''Sunt copii cu foarte bun potential intelectual; sa nu ne amagim spunand ca elevii de astazi nu mai stiu, nu mai invata, nu mai pot. Nu este adevarat. Noi (profesorii, n.r.) nu vrem sa ne ocupam cu ei. Este altceva. Cei care vin din majoritatea liceelor, de la un volum mic si redus de date, dintr-odata se pomenesc cu un volum mare de date nu pe care trebuie sa le memoreze, ci sa le inteleaga si sa le utilizeze. Aici mergem nu pe memorie, ci trebuie sa stimulam gandirea. In fiecare om exista bagajul necesar, noi dascalii trebuie sa scoatem din mintea lor ceea ce ei pot sa dea. Avem studenti foarte buni, dar totul este sa ne ocupam de ei'', a detaliat rectorul UMF Timisoara pentru AGERPRES. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008402 (s)