News Flash:

Fostul sef al Politiei Timis, Muntean Sorin Petru, ramane sub control judiciar

6 Noiembrie 2016
985 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin muntean
Curtea de Apel Timisoara (CAT) a respins, printr-o decizie definitiva, plangerea formulata de fostul sef al Politiei Timis, Muntean Sorin Petru, impotriva ordonantei DNA privind prelungirea controlului judiciar intr-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie. 
''CAT respinge plangerea formulata de inculpatul Muntean Sorin Petru impotriva Ordonantei procurorului din data de 14 octombrie, de prelungire a controlului judiciar, dispusa in dosarul DNA Timisoara. (...) Definitiva'', se mentioneaza, vineri, pe portalul CAT. 
Procurorii DNA Timisoara i-au retinut, in februarie 2016, conform anchetatorilor, pe Muntean Sorin Petru, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, instigare la dare de mita (doua infractiuni), favorizarea faptuitorului; pe Pavel Dumitru (comisarul-sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, la data comiterii faptelor), pentru constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la luare de mita, iar pe omul de afaceri Bot Iulian - pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, in forma continuata, dare de mita (patru infractiuni) si cumparare de influenta (doua infractiuni). De asemenea, avocatul Bilc este cercetat pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta (doua infractiuni), instigare la dare de mita (doua infractiuni). 
''In cursul anilor 2011 - 2013, inculpatul Bot Iulian, impreuna cu mai multe persoane de incredere, s-au constituit si au actionat in cadrul unui grup infractional organizat, avand ca scop desfasurarea de activitati evazioniste, prin intermediul a doua societati comerciale controlate prin persoane interpuse. Activitatea infractionala a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste doua milioane lei, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spatiul european si revanzarii acestora 'la negru', cu eludarea obligatiilor legale privind plata taxelor si impozitelor datorate catre bugetul de stat'', conform DNA. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004610 (s)