News Flash:

Ucraina a completat chestionarul pentru aderarea la UE

19 Aprilie 2022
372 Vizualizari | 0 Comentarii
Ucraina

Ucraina a finalizat completarea chestionarul pentru aderarea la Uniunea Europeana, iar Comisia Europeana va trebui sa emita o recomandare cu privire la respectarea criteriilor de aderare.
 
 
„Astazi, pot spune ca documentul a fost completat de partea ucraineana”, a declarat, duminica seara, Igor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Presedintelui Volodimir Zelensk, pentru televiziunea publica ucraineana, referindu-se la chestionarul pentru aderarea la UE.

Comisia Europeana va trebui sa emita o recomandare cu privire la respectarea de catre Ucraina a criteriilor de aderare necesare, a adaugat el.

„Ne asteptam ca recomandarea sa fie pozitiva, iar apoi mingea va fi de partea statelor membre ale UE”, a adaugat oficialul ucrainean.

Zhovkva a adaugat ca Ucraina se asteapta sa dobandeasca statutul de tara candidata la aderarea la UE in iunie, in cadrul unei reuniuni programate pentru 23-24 iunie a Consiliului European.

„In continuare, va trebui sa incepem negocierile de aderare. Iar dupa ce vom purta aceste discutii, putem vorbi deja despre aderarea deplina a Ucrainei la UE”, a declarat Zhovkva.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.028120 (s)