News Flash:

Măsuri în urma unui incendiu

Treisprezece persoane de la bordul unui iaht, arestate în Grecia după un incendiu de pădure

24 Iunie 2024
92 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Treisprezece persoane de la bordul unui iaht au fost arestate în Grecia în urma unui incendiu de pădure declanșat, potrivit acuzațiilor, de artificiile trase de pe navă. În același timp, pompierii luptă să stingă incendiile întețite de vântul puternic pe două insule grecești și în alte zone din Grecia. Mai multe regiuni se confruntă cu un risc ridicat de noi incendii, după cum scrie Reuters într-un raport duminică.

Autoritățile elene au efectuat arestări sâmbătă în cazul a treisprezece persoane care se aflau la bordul unui iaht, acuzate că focurile de artificii trase de pe navă au provocat un incendiu pe insula Hydra, relatează Reuters. Incendiul, care a afectat o parte din singura pădure de pini de pe insulă, a fost stins sâmbătă dimineața devreme.

Persoanele implicate urmează să fie prezentate duminică în fața unui procuror, conform unui comunicat al pompierilor. Hydra, situată în Golful Saronic, la sud-vest de Atena, este extrem de populară printre turiști și navigatori. Primarul George Koukoudakis a declarat la televiziunea publică că este "indignat" și că "dacă aceasta este realitatea, este ceva care mă întristează profund."

Între timp, peste 30 de pompieri sprijiniți de două avioane și cinci elicoptere se luptă cu un incendiu pe insula Andros din Marea Egee, departe de stațiunile turistice, unde patru comunități au fost evacuate ca măsură de precauție. Incendiile de vegetație sunt frecvente în Grecia, dar în ultimii ani au devenit mai devastatoare pe fondul verilor tot mai calde și uscate, asociate schimbărilor climatice.

Recent, un incendiu în apropierea Atenei a forțat zeci de persoane să-și evacueze casele, considerat rezultat al incendierii intenționate și al condițiilor meteorologice extreme. Meteorologii avertizează că aceste incendii recente au loc într-o perioadă în care țara se confruntă pentru prima dată cu condiții de "căldură-uscăciune-vânt" atât de severe încă din începutul verii.

”Nu-mi amintesc un alt an în care să ne fi confruntat cu asemenea condiţii atât de devreme, la începutul şi mijlocul lunii iunie”, a afirmat meteorologul Thodoris Giannaros, la televiziunea de stat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005231 (s)