News Flash:

Bine de știut!

A intrat în vigoare legislația UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice

14 Iunie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Normele UE privind combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice au intrat în vigoare, conform Comisiei Europene. Aceste norme vizează o problemă gravă, afectând aproximativ una din trei dintre cele 228 de milioane de femei din UE.

Directiva urmărește să incrimineze diverse forme de violență împotriva femeilor în întreaga UE, inclusiv violența online, și să întărească accesul victimelor la justiție, protecție și sprijin. Scopul este de a asigura drepturile fundamentale de egalitate de tratament și de nediscriminare între femei și bărbați.

Noile norme adoptate vizează în mod special combaterea violenței de gen și interzicerea practicilor precum mutilarea genitală a femeilor, căsătoriile forțate și diverse forme de violență cibernetică, cum ar fi partajarea neconsimțită de imagini intime, inclusiv deepfake-uri, urmărirea și hărțuirea cibernetică, inclusiv exhibiționismul cibernetic.

Violența cibernetică reprezintă o problemă urgentă dată de impactul dramatic și de răspândirea exponențială a violenței online. Normele UE vor oferi sprijin victimelor violenței cibernetice în statele membre care încă nu au legi clare în această privință.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004598 (s)