News Flash:

Bine de știut pentru cei care merg în vacanță în Grecia

Începând de astăzi, 11 iunie, Grecia se confruntă cu prima caniculă din acest an

11 Iunie 2024
45 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Grecia va trebui să se confrunte cu prima caniculă din acest an, începând de marți, cu temperaturi ce pot depăși 40 de grade Celsius și un risc "foarte ridicat" de incendii, conform declarațiilor făcute luni de ministrul pentru crize climatice, Vassilis Kikilias, citat de AFP.

Valul de căldură, care se va întinde pe o perioadă de trei zile, va atinge punctul maxim miercuri și joi, iar ministrul a avertizat că "riscul de incendii va fi extrem de ridicat în zonele extinse din Grecia", el fiind responsabil și cu protecția civilă. Serviciile meteorologice prognozează că temperaturile vor urca până la 42 de grade Celsius în centrul țării.

Grecia a avut deja parte de temperaturi foarte ridicate în zilele precedente, în special la Atena, unde se anticipă că joi vor fi înregistrate 38 de grade Celsius. Kikilias a cerut populației să fie vigilentă și să acorde atenție deosebită protejării vieților umane și a mediului înconjurător, având în vedere că țara se confruntă zilnic cu între 30 și 40 de incendii de pădure, deocamdată la scară redusă.

Deși vara abia a început, recorduri de căldură pentru prima săptămână de iunie au fost înregistrate marțea trecută, conform datelor furnizate de site-ul meteo.gr, temperaturile atingând în unele regiuni 39,3 grade Celsius.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006929 (s)