News Flash:

Canicula creează probleme

Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, închisă publicului miercuri

13 Iunie 2024
96 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Ministerul Culturii a anunțat miercuri închiderea Acropolei din Atena pentru public, din cauza valului de căldură care afectează în prezent Grecia. Acropola este cel mai vizitat sit din țară. „Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va fi închis între orele 12:00 şi 17:00, ora locală” (09:00 şi 14:00 GMT), a menționat acesta, având în vedere temperaturile de până la 43°C prognozate pentru primul val de căldură al anului, scrie AFP.

Datorită valului de căldură care afectează Grecia în aceste zile, s-ar putea lua în considerare aplicarea măsurii de închidere a sitului Patrimoniului Mondial UNESCO, care atrage un număr mare de turiști. Grecia, o țară mediteraneană obișnuită cu temperaturile ridicate, se confruntă cu o vreme extrem de caldă, cu un vârf așteptat miercuri și joi, când temperaturile vor depăși 40°C în multe regiuni, conform serviciilor meteorologice.

Ministerul pentru Crize Climatice și Protecție Civilă a avertizat marți cu privire la un risc "foarte ridicat" de incendii, în special în regiunea Attica, care înconjoară Atena. În mai multe regiuni, școlile vor rămâne închise miercuri și joi, în special în capitală, iar Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajații din sectorul public.

Acropola din Atena, unde se află celebrul templu Partenonului, a fost deja închisă pentru public în iulie 2023, în timpul unui val de căldură de două săptămâni fără precedent. Anul trecut, Grecia a fost afectată de incendii devastatoare care au distrus aproximativ 175.000 de hectare.

Acropola din Atena a înregistrat anul trecut un număr record de vizitatori, aproape 4 milioane, în creștere cu peste 31% față de anul anterior. Această creștere continuă se datorează în principal turiștilor de pe navele de croazieră care fac escală la Pireu, principalul port din apropierea capitalei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004459 (s)