News Flash:

Traseele turistice din zona statiunii aradene Moneasa, inchise temporar ca urmare a efectelor futunii

29 Septembrie 2017
912 Vizualizari | 0 Comentarii
moneasa
Serviciul Public Judetean Salvamont - Salvaspeo (SPJSS) Arad anunta inchiderea temporara a traseelor turistice din zona statiunii Moneasa, care au devenit impracticabile in urma furtunii din 17 septembrie, potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de salvamontisti. 
''Furtuna violenta din dupa-masa zilei de 17 septembrie 2017 a doborat sute de arbori pe traseele turistice din zona statiunii Moneasa din masivul Codru-Moma, acestea devenind impracticabile. Ca urmare a evaluarilor efectuate in teren, Serviciul Public Judetean Salvamont - Salvaspeo Arad s-a vazut nevoit sa inchida cele 12 trasee turistice de pe raza comunelor Moneasa si Dezna, pana la curatarea acestora de vegetatia cazuta'', se mentioneaza in comunicatul SPJSS Arad. 
Conform sursei mentionate, Salvamont Arad recomanda turistilor sa nu planifice drumetii pe traseele turistice inchise, riscul de accidentare sau ratacire fiind crescut. De asemenea, recomanda prudenta si o planificare atenta a drumetiilor, inclusiv in muntii Zarand si in zona muntelui Gaina, deoarece exista posibilitatea de a intalni arbori cazuti, ceea ce duce la prelungirea timpului normal de parcurgere a traseelor. 
''Traseele turistice din zona statiunii Moneasa sunt puternic afectate de urmarile furtunii si necesita ample actiuni de reamenajare (degajarea arborilor cazuti, refacerea semnelor de marcaj si a indicatoarelor deteriorate)'', a mentionat Mihai Besesek, seful SPJSS Arad. 
Serviciul Public Judetean Salvamont - Salvaspeo Arad este organizat si functioneaza ca serviciu public de interes judetean cu personalitate juridica proprie, in subordinea Consiliului Judetean Arad. Serviciu permanent in folosul comunitatii, Salvamont - Salvaspeo Arad contribuie la sprijinirea si dezvoltarea turismului din judetul Arad, avand ca scop principal coordonarea activitatii de prevenire a accidentelor montane si de salvare in munti a persoanelor accidentate si a bolnavilor precum si a activitatii de prevenire a accidentelor si de salvare din mediul subteran speologic, potrivit comunicatului de presa. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005197 (s)