News Flash:

Doua familii de migranti, depistate in Timis in timp ce voiau sa treaca ilegal frontiera

28 Septembrie 2017
882 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera3
 Sapte migranti, irakieni si afgani, membrii a doua familii, au fost depistati, in ultimele 24 de ore, de politistii de frontiera din vestul tarii, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera.
''Politistii de frontiera au depistat in zona de competenta a sectorului Oravita trei cetateni din Afganistan, care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei. Alti patru cetateni straini, solicitanti de azil in Romania, au fost depistati de politistii de frontiera din sectorul Sannicolau Mare, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria'', arata un comunicat al Politiei de Frontiera Timisoara, remis, miercuri, AGERPRES. 
Familia de afgani - un barbat, o femeie si un minor de 15 ani, a fost depistata in timpul unei actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, pe directia localitatii carasene de frontiera Latunas, iar la verificari acestia au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in vestul Europei. 
''Intrucat politistii de frontiera au constatat ca femeia avea probleme medicale, aceasta a fost transportata cu o ambulanta la spital, in vederea acordarii de ingrijiri medicale, in prezent fiind in afara oricarui pericol'', mai precizeaza comunicatul. 
Familia de irakieni - doi adulti si doi minori de 2 si 5 ani - a fost depistata in cooperare cu un lucrator din cadrul Politiei maghiare, in apropierea localitatii de frontiera Cenad. 
''Acestia sunt solicitanti de azil in Romania, aveau asupra lor documente eliberate de autoritatile romane si au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei'', mentioneaza comunicatul. 
In ambele cazuri, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun. In cazul afganilor, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006273 (s)