News Flash:

La 10 zile de la furtuna puternica, in mai multe localitati din Timis curentul este asigurat cu generatoare

27 Septembrie 2017
900 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara6
La zece zile de la furtuna puternica in timpul careia cinci persoane din judetul Timis au murit, in trei localitati curentul electric este asigurat de generatoare, fiind depuse la Protectia Consumatorilor aproape 640 de sesizari la adresa Enel, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Timis, situatia lipsei energiei electrice s-a remediat in majoritatea celor 130 de localitati care au ramas fara curent dupa furtuna puternica din data de 17 noiembrie, cand au fost afectate peste 100.000 de persoane.
In acest moment, cele mai grave probleme sunt inregistrate in localitatile Ohaba Romana, Rovinita Mare si Gladna Romana, unde curentul este asigurat de generatoare.
"Situatia lipsei curentului electric s-a remediat in majoritatea localitatilor. In trei localitati (Timisoara, Buzias, Herneacova) iluminatul stradal a fost restabilit doar partial, iar in alte trei localitati (Ohaba Romana, Rovinita Mare, Gladna Romana) curentul electric este asigurat temporar de generatoare de energie. De asemenea, mai exista localitati unde furnizarea curentului electric nu este oprita, insa trebuie inlocuiti stalpii de electricitate deteriorati de furtuna", a declarat prefectul judetului Timis, Eva Andreas.
De asemenea, potrivit reprezentantilor Prefecturii Timis, din cauza lipsei curentului, mai multi locuitori din judet au facut plangeri la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis. Astfel, luni, 26 septembrie, au fost inregistrate 639 de petitii, precum si o sesizare colectiva, semnata de 114 persoane, pentru intreruperi repetate ale energiei electrice in comuna Sag.
Potrivit Prefecturii Timis, saptamana trecuta a fost facuta o prima evaluare a pagubelor la nivelul scolilor din Timisoara, a spitalelor si a unitatilor Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, Guvernul a alocat 2.090.000 lei pentru reparatii la scoli din Timisoara, 320.000 lei pentru reparatii la Institutul de Boli Cardiovasculare si Spitalul Lugoj si 1.109.000 lei pentru reparatii la cladirile MAI afectate de furtuna.
Totodata, Prefectura Timis a solicitat Guvernului o noua suma de bani pentru despagubiri, de peste cinci milioane de lei.
"A continuat, in judet evaluarea pagubelor de catre trei echipe de specialisti la scoli, sedii de primarii, unitati de cult, iar in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta din data de 26 septembrie a fost aprobata suma de 5.175.784 lei. Urmeaza ca in urmatoarea sedinta de Guvern, sa se aloce fondurile solicitate de judetul Timis", comunica reprezentantii Prefecturii Timis.
Cinci persoane si-au pierdut viata, in data de 17 sepembrie, in judetul Timis, in timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit intr-un parc din Buzias, dupa ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la gradina zoologica din Timisoara, fiind lovita de o creanga, iar un tanar de 24 de ani a murit dupa ce masina in care se afla a fost strivita de poarta de intrare in oras, de pe Calea Lugojului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006256 (s)