News Flash:

Timisul solicita Guvernului alte 5 milioane de lei pentru remedierea pagubelor provocate de furtuna

28 Septembrie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara5
Judetul Timis mai solicita de la guvern alte peste 5 milioane de lei pentru reparatii la scoli, biserici si alte institutii publice care au fost afectate de furtuna din 17 septembrie, prima solicitare aprobata fiind de peste 2 milioane de lei. 
''In judet a continuat evaluarea pagubelor de catre trei echipe de specialisti la scoli, sedii de primarii, unitati de cult, iar in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta (Timis, n.r.) din data de 26 septembrie a fost aprobata suma de 5.175.784 lei. Urmeaza ca in urmatoarea sedinta de guvern sa se aloce fondurile solicitate de judetul Timis'', arata prefectul Eva-Georgeta Andreas intr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES. 
Un bilant prezentat de Institutia Prefectului indica faptul ca vantul a atins la rafale si 108 km/h la rafala, fiind inregistrate 586 de apeluri pe numarul unic de urgenta 112, care anuntau diferite situatii de urgenta in cea mai mare parte a judetului. 
Au fost afectate 163 de obiective sociale din 31 unitati administrativ-teritoriale. In intervalul orar 15.00 - 21.00 au fost emise sase atentionari si avertizari now casting - fenomene meteo periculoase imediate, trei de cod galben si trei de cod portocaliu, prima avertizare de cod galben fiind emisa la ora 15.07 si viza fenomene meteorologice imediate, iar avertizarea de cod portocaliu a fost emisa la ora 15.20. 
''Am convocat Comandamentul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis la ora 17.30, in cadrul caruia au fost luate primele masuri pentru protejarea populatiei afectate, iar pentru un numar de 15 scoli si 4 gradinite s-a dispus suspendarea partiala sau chiar totala, dupa caz, a activitatii, in functie de gradul de afectare al unitatii de invatamant'', adauga reprezentantul guvernului in judet. 
Potrivit situatiei prezentate miercuri, au fost afectate 23 de unitati administrativ teritoriale cu 25 de localitati apartinatoare, iar peste 100.000 de abonati ai Enel din 130 de localitati au ramas fara electricitate, in timp ce 23 de localitati au ramas si fara apa. 
La nivelul judetului Timis s-au inregistrat cinci persoane decedate (doua in Timisoara si trei in Buzias) si au fost ranite 49 de persoane (42 adulti si 7 copii). 
''Apreciez in mod deosebit activitatea exemplara a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, care a depus eforturi deosebite pentru restabilirea normalitatii la nivelul judetului'', a apreciat Eva-Georgeta Andreas. 
In cursul saptamanii trecute a fost facuta o prima evaluare a pagubelor la nivelul scolilor din Timisoara, a spitalelor si a unitatilor Ministerului Afacerilor Interne, iar guvernul a alocat 2.090.000 pentru reparatii la scoli din Timisoara, 320.000 lei pentru reparatii la Institutul de Boli Cardiovasculare si la Spitalul Lugoj si 1.109.000 lei pentru reparatii la cladirile MAI afectate de furtuna. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005182 (s)