News Flash:

Panica pentru cei cu credite bancare! Indicele ROBOR, la cel mai inalt nivel din ultimii doi ani. Intr-o zi a crescut cu 10%

28 Septembrie 2017
866 Vizualizari | 0 Comentarii
credit
„Presiunea pe lichiditate si pe dobanzi poate continua in zilele urmatoare, insa ulterior situatia se va echilibra, iar Roborul va oscila intre 1 si 1,3% la finalul anului“, spun analistii.
Dobanzile la lei pe piata interbancara au accelerat ieri pentru a treia zi consecutiv, iar indicatorul Robor la trei luni, de care depind creditele celor mai multi dintre romani, a ajuns la 1,25%, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.
Ascensiunea Robor din ultimele zile a fost determinata de diminuarea temporara a lichiditatii din piata interbancara, dar si de anticipatiile inflationiste si de inasprire a politicii monetare a BNR, considera analistii.
„Factorii care dus la cresterea ratelor de dobanda in prezent sunt: asteptarile privind intarirea politicii monetare de catre BNR, desi un pic exagerate in acest moment, din punctul nostru de vedere, inceputul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii, executia bugetara neuniforma, dividendele speciale platite sau asteptate pentru a fi platite de catre companiile controlate de stat, precum si platile catre bugetul de stat din 25 septembrie“, a explicat Ciprian Dascalu, economist-sef al ING Bank.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005938 (s)