News Flash:

TRAGEDIE la Suceava, inaintea unui miting aviatic! Doua avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in zbor. Un pilot a murit, celalalt este in stare grava. VIDEO cu momentul impactului

5 August 2018
561 Vizualizari | 0 Comentarii
6

Doua avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in aer, sambata, la Fratautii Vechi, judetul Suceava, in timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prabusit in afara pistei. Unul dintre pilotii implicati in accidentul aerian din Suceava a murit, iar celalalt a fost internat in stare critica la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi.


Cornel Marinescu, pilotul mort in urma accidentului aviatic de sambata, de la Fratautii Vechi, judetul Suceava, urma sa implineasca in toamna acestui an 61 de ani. Este originar din Snagov, judetul Ilfov, si era cunoscut ca pilot cu mare experienta.

Cornel Marinescu a urmat Scoala Militara de Ofiteri de Aviatie „Aurel Vlaicu” si, de asemenea, s-a pregatit si perfectionat la Aeroclubul Romaniei.

Surse apropiate anchetei au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca acesta era originar din Snagov, judetul Ilfov, fiind un pilot cu mare experienta.
Pilotul a postat, in mai multe randuri, fotografii pe contul sau de Facebook, cu avioane, din locurile in care zbura, dar si cu pietre funerare, in amintirea fostilor sai colegi care au murit.

In acest caz, Politia a deschis o ancheta pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, cercetarile urmand sa fie continuate de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava. Autoritatile aeronautice vor efectua expertize.

Accidentul s-a produs inainte cu circa cinci ore de inceperea propriu-zisa a show-ului aerian, in timp ce pilotii exersau ceea ce urma sa prezinte publicului.

Corneliu Marinescu a fost gasit inconstient, medicii nemaiputand face nimic pentru el, iar celalalt pilot a fost ranit grav.

Evenimentul ar fi urmat sa se desfasoare sambata, intre orele 16.00 si 21.00, iar in program figurau acrobatii aeriene cu avioane si elicoptere, respectiv evolutii ale unor parasutisti. Cel mai probabil acesta va fi anulat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), pilotul gasit inconstient a fost declarat decedat.

„Pilotul inconstient a fost declarat decedat. Celalalt pilot a fost extras din avion si stabilizat de catre echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD in vederea transportarii pilotului la UPU Iasi”, a transmis IGSU.

Site-ul Suceava News Online a publicat un clip video cu momentul ciocnirii:
Pilotul ranit in accidentul aviatic din Suceava este fiu de aviator: Are peste 10.000 de ore de zbor

Pilotul ranit grav in accidentul aviatic din Suceava are 53 de ani si este din Timisoara. Sorin Bochis, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice si a locuit cativa ani in America, de unde s-a intors dupa atentatele de la World Trade Center.

Accidentul a avut loc in apropierea aerodromului de la Fratautii Vechi, iar cele doua avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in aer, prabusindu-se in afara pistei.

Nu au fost alte persoane care sa fi fost in pericol, accidentul avand loc in timpul unui zbor de antrenament.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata, in timpul unor zboruri de antrenament, doua avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in aer, unul dintre piloti fiind in stare grava, inconstient.

„Cei doi piloti de la mansa au ramas incarcerati, iar unul dintre ei este inconstient. Nu au fost inregistrate alte victime”, a spus Galeata.

La fata locului, in Fratautii Vechi, actioneaza o autospeciala de stingere si descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD si un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta.

UPDATE: Pilotul ranit, internat in stare critica la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

Sorin Bochis, pilotul ranit in accidentul aviatic, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iasi, starea sa fiind critica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iasi, dr. Florin Gramada, pilotul ranit a ajuns cu elicopterul SMURD la unitatea medicala, iar medicii incearca sa ii amelioreze starea.

„Pacientul a fost adus la noi si este in grija spitalului. Este in stare foarte grava. Echipa din cadrul spitalului face tot posibilul pentru a-i ameliora situatia", a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX, dr. Florin Gramada, purtatorul de cuvant al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu", din Iasi.

Pentru ca starea pacientului este critica, avand rani grave la cap si la nivel toracic, medicii il supun pe pilotul Sorin Bochis la mai multe investigatii, iar deocamdata nu stie daca va fi sau nu operat.

Pe Mediafax.ro puteti vedea video cu momentul impactului.


cornel marinescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006000 (s)