News Flash:

Rectificare bugetara pozitiva, dar Guvernul taie bani de la serviciile secrete si Cotroceni. Bani in plus la Sanatate si Educatie

3 August 2018
564 Vizualizari | 0 Comentarii
guv

Guvernul a facut public proiectul rectificarii bugetare potrivit caruia rectificarea este pozitiva (aproape 6 miliarde de lei), dar cu taieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP si Administratia Prezidentiala.
Potrivit proiectului, prima rectificare bugetara din 2018 arata un plus de aproape 6 miliarde de lei (fata de prima rectificare din 2017, de un miliard de lei).

Pentru PIB, estimarile erau de 907 miliarde lei, iar dupa rectificare este de 945 de miliarde de lei. Estimarea bugetar este de -2,97%.

La capitolul principii sunt prevazute:
Asigurarea sumelor necesare pentru proiectele de investitii

Asigurarea sumelor necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri

Reducerea sumelor alocate la institutiile cu grad scazut de utilizare a banilor alocati

La capitolul Ordonatori cu rectificarea negativa mai mare de 10 mil. lei se afla:

Serviciu Roman de Informatii
Ministerul Dezvoltarii
Ministerul Apelor si Padurilor
Serviciul de Informatii Externe
Serviciul de Protectie si Paza Serviciul de Telecomunicatii Speciale
Ministerul Cercetarii si Inovarii
Ministerul Energiei
Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Mediului Ministerul Turismului
Ministerul Tineretului si Sportului
Administratia Prezidentiala

Dancila: Sunt asigurate integral sumele pentru plata pensiilor si salariilor 

Premierul Viorica Dancila a declarat joi ca, prin rectificarea bugetara din luna august, se asigura toate sumele necesare pentru acoperirea pensiilor si salariilor pentru acest an.

"Pentru a risipi toata zvonistica intretinuta artificial privind banii de pesnii si salarii, sunt asigurate integral sumele necesare pentru plata pensiilor si salariilor pana la sftrsitul anului. Pensiile pe care tocmai le-am majorat au acoperire integrala in buget", a declarat Viorica Dancila.

Seful Executivului a prezentat proiectul de rectificare bugetara. Aceasta este pozitiva, iar reduce de fonduri exista la serviciile secrete si la Administratia Prezidentiala.

"Am prevazut creditele bugetare si de angajament necesare pentru sprijinirea mediului de afaceri, in special prin scheme de ajutor si garantii de stat. Am redus doar acolo unde a existat un grad scazut de utilizare a banilor alocati. Am decis sa-I repartizam cu prioritate catre educatie si sanatate", a mai spus premierul.

Bani in plus la Sanatate si Educatie. Guvernul anunta achizitia de echipamente medicale

Premierul Viorica Dancila a anuntat joi proiectul de rectificare bugetara, care prevede un plus de 178,1 milioane lei pentru Educatie si 891,1 milioane lei pentru Sanatate.

178,1 milioane lei au fost alocati la Educatie pentru: burse pentru elevi si studenti, investitii la unitatile de invatamant, granturi pentru invatamantul secundar (Banca Mondiala), aula si sala de conferinta la Universitatea Politehnica Bucuresti, finalizarea Corpului C al Facultatii de Drept si al Facultatii de Stiinte Umaniste la Universitatea Valahia din Targoviste, finalizarea sediului central al Universitatii din Pitesti - Corp B.

Totodata, la Sanatate au fost alocati in plus 891,1 milioane lei pentru achizitionarea de echipamente pentru mame si copii: 300 incubatoare, 300 aparate de testare auditiva la nou-nascuti.

Premierul Viorica Dancila a anuntat investitii in programe de sanatate publica, echipamente pentru unitatile de urgenta, RMN, CT-uri, screening pentru bolnavii de cancer (Banca Mondiala) si pentru proiecte cu finantare externa nerambursabile.

MAI, suplimentat cu peste 300 milioane lei pentru echipamente. Buget si pentru 8.000 de noi posturi

Premierul Viorica Dancila a anuntat, joi, ca bugetul MAI a fost suplimentat, la rectificarea bugetara, cu 366,3 milioane de lei, bani care vor fi folositi la cumpararea unor echipamente pentru Jandarmerie si Politie si pentru plata salariilor a 8.000 de noi posturi de agenti si subofiteri.

"La Ministerul de Interne am alocat o suma suplimentara de 366,3 milioane de lei pentru achizitia echipamente si mijloace de interventie si de mobilitate terestra pentru Jandarmerie si Politie, dar si pentru asigurarea salariilor pentru aproape 8.000 de noi posturi de agenti si subofiteri", a afirmat prim-ministrul Viorica Dancila, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Rectificarea bugetara prevede sume in plus pentru eradicarea pestei porcine

Proiectul privind rectificarea bugetara, prezentat de premierul Viorica Dancila, prevede alocarea sumei de 185 milioane lei pentru ANSVSA, in special pentru eradicarea pestei porcine si despagubiri pentru animalele sacrificate, in conditiile in care au fost omorati aproape 50.000 de porci.

"In domeniul agriculturii, inclusiv ANVSA, am alocat suplimentar 85 milioane lei si peste 110 milioane lei pentru eradicarea pestei porcine. Acesti bani vor fi folositi inclusiv pentru plata despagubirilor fermierilor", a declarat premierul Viorica Dancila.

Presedinte Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Raducu Branescu, a anuntat, miercuri seara, ca se inregistreaza 524 de focare de pesta porcina africana in toata tara, fiind omorati in total 49.816 porci.

"Prin ordin al prefectului s-a constituit o comisie cu reprezentantii desemnati, conform prevederilor legale, care au stabilit nivelul de despagubire real pentru fiecare porc. Pana la acest moment pot sa spun ca s-au finalizat 51 de dosare de despagubire fiind platita suma de 130.000 de lei. De asemenea, sunt in procedura de evaluare alte 86 de dosare", a mai spus presedintele ANSVSA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008902 (s)