News Flash:

MAE: Coduri de canicula in Croatia si Spania. In Portugalia a fost declarata stare de alerta

3 August 2018
592 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula 2

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o serie de atentionari de calatorie pentru Portugalia, tara in care a fost declarata stare de alerta si cod rosu de canicula in Lisabona si Setúbal, avertizand ca au fost instituite coduri de canicula atat in Spania, cat si in Croatia.
"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Portugheza ca Institutul Marii si Atmosferei (IPMA) a extins avertizarea de cod rosu de canicula pana in data de 5 august 2018, pentru Braganca, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre, Braga si a instituit un cod rosu pentru Lisabona si Setúbal. Celelalte districte se afla sub avertisment de cod portocaliu. Ca urmare a prognozarii caniculei extreme si a riscului mare de incendii forestiere, Guvernul a declarat, preventiv, stare de alerta pentru intervalul 2-6 august 2018", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului de Externe remis MEDIAFAX.

MAE precizeaza numerele de telefon la care romanii care se confrunta cu situatii de urgenta pot cere asistenta.

"Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Republica Portugheza: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele doua numere de telefon fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de
permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Lisabona: +351927411628. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro>, pagina de Facebook a Ambasadei Romaniei in Republica Portugheza, www.facebook.com/Ambasada_Lisabona<http://www.facebook.com/Ambasada_Lisabona> si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie", completeaza sursa citata.

O atentionarea de calatorie a fost lansata de MAE si pentru Spania, in contextul in care "Agentia Meteorologica de Stat – AEMET a emis o avertizare de temperaturi ridicate pentru perioada 2 - 4 august 2018, respectiv, cod rosu in Comunitatea Autonoma Extremadura si cod portocaliu in Comunitatea Autonoma Andaluzia, provinciile: Sevilla, Córdoba, Jaén si Huelva".

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe recomanda romanilor care tranziteaza sau vor sa calatoreasca in zonele mentionate sa consulte site-urile locale, oferind si numere de telefon la care cetatenii romani pot cere asistenta.

"Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al oficiului consular al Romaniei la Sevilla: + 648212169. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro<http://www.mae.ro> si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie", completeaza Ministerul de Externe in documentul de presa.

Nu in ultimul rand, sub cod de canicula se afla si Croatia, MAE avertizand ca "prognozele meteorologice pentru perioada 2-6 august 2018 indica o crestere semnificativa a temperaturilor, fapt ce a determinat emiterea unui cod rosu de canicula pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emis si un cod portocaliu pentru regiunea Zagreb".

MAE mai atentioneaza ca este posibil sa creasca timpul de asteptare la punctele de frontiera, precum si la puncte de taxare pentru circulatia pe autostrada, in contextul codului de canicula instituit.

"Pentru informatii actualizate, se recomanda consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Serviciului Croat de Meteorologie si Hidrologie – http://meteo.hr/index_en.php, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate - http://www.hznet.hr, Autoritatii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agentiei Croate de Aviatie Civila http://www.ccaa.hr. Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Republica Croatia: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii Romaniei la Zagreb: +38598414341", completeaza sursa citata.

Reprezentantii MAE ofera detalii despre site-urile pe care le pot accesa romanii unde pot gasi informatii si sfaturi de calatarie.

"Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs) care ofera informatii si sfaturi de calatorie", conchide comunicatul de presa al Ministerului de Externe.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008590 (s)