News Flash:

Trafic inchis trei luni pe Intrarea Cucului din cauza lucrarilor efectuate de Colterm la retehnologizare

24 August 2021
523 Vizualizari | 0 Comentarii
drum inchis

Colterm extinde santierele din oras in cadrul proiectului de retehnologizare, desfasurat cu fonduri europene. Se va lucra in perioada urmatoare pe Intrarea Cucului, in zona Sagului, unde Comisia de Circulatie din cadrul PMT a avizat inchiderea circulatiei pentru urmatoarele trei luni.
„Comisia de Circulatie de la nivelul municipiului Timisoara a avizat inchiderea traficului rutier, in perioada 25.08.2021 – 25.11.2021, pe str. Intrarea Cucului, tronsonul cuprins intre PT 84 si imobilul nr. 2, in vederea executarii lucrarilor de «Retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana – Etapa a II-a, LOT 2 – Retele termice secundare»”, transmite Serviciul Transport din cadrul Primariei Timisoara.

Lucrarile pentru retehnologizarea sistemului de termoficare au inceput in aceasta primavara, cand reprezentantii primariei anuntau o sumedenie de santiere prin tot orasul.

Energomontaj SRL, Elsaco Electronic si Constructii Erbasu vor lucra pana in toamna anului viitor prin toata Timisoara, la proiectul de retehnologizare care presupune inlocuirea conductelor societatii de termoficare pe mai multe strazi din oras, atat in reteaua primara, cat si in cea secundara.

Potrivit PMT, se intervine in 33 de zone din aproape toate cartierele, in general in careuri de blocuri, cum ar fi pe Calea Aradului, Torontalului, Lipovei, Lugojului, Sagului, Traian Vuia, Rebreanu, I.C. Bratianu si altele. Doar vara aceasta se intervine pe 29 de kilometri, transmit reprezentantii primariei.

Valoarea totala a proiectului este de 148 de milioane de lei, din care 106,2 milioane sunt bani europeni. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Potrivit PMT, data inceperii proiectului a fost 1 octombrie 2017, iar data finalizarii este 30 septembrie 2021, cu prelungire pana in 2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005928 (s)