News Flash:

Noua conducta de gaz din zona Deta, la faza certificat de urbanism. Lucrarile vor dura 2 ani si jumatate

20 August 2021
535 Vizualizari | 0 Comentarii
lucrari conducte de gaz

Aproape 53 de kilometri de conducta ar trebui sa rezolve problema cu gazele din zona Deta. Consiliul Judetean Timis a emis recent certificatul de urbanism pentru santierul care ar trebui sa dureze doi ani si jumatate.
Reprezentantii Consiliului Judetean Timis anunta ca Transgaz a inceput demersurile pentru a construi o conducta noua de gaz in judet. Va fi amplasata pe ruta Timisoara – Giroc – Deta – Denta – Moravita si ar trebui sa asigure alimentarea cu gaze in mai multe localitati din Timis.

„S-a facut primul pas pentru solutionarea definitiva a problemei gazului in zona Deta. Consiliul Judetean Timis a eliberat certificatul de urbanism pentru noua conducta de gaz Timisoara – Moravita”, anunta reprezentantii CJ Timis, care spun ca sustin demersul, „proiectul luand nastere in urma discutiilor, intalnirilor si consultarilor facilitate de Consiliul Judetean Timis”.

Locuitorii din zona in care ar trebui amplasata noua conducta au avut probleme cu alimentarea cu gaze in ultimii ani. Ei au ramas de mai multe ori fara gaz, astfel ca noua conducta, de aproape 53 de km, ar trebui sa rezolve definitiv aceasta problema, de acest serviciu urmand sa beneficieze peste 40.000 de oameni.

„Asumarea de catre conducerea Transgaz a constructiei unei noi conducte in Timis este o decizie istorica pentru care, in numele judetului, ii multumesc. Prin noul proiect de infrastructura energetica, vorbim despre gaz livrat la cu totul alte standarde decat au fost cetatenii obisnuiti. Vor fi eliminate pierderile, presiunea scazuta, dar mai ales riscul unor intreruperi”, a transmis Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Conducta se va intinde pe 52,7 km si ar trebui finalizata in aproape doi ani si jumatate. Va trece prin localitatile Giroc, Padureni, Jebel, Voiteg, Deta, Denta si Moravita.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006069 (s)