News Flash:

Timisoara si Karlshruhe, 30 de ani de fratie. Primarul din orasul german s-a intalnit cu Dominic Fritz

21 Noiembrie 2022
160 Vizualizari | 0 Comentarii
index 11

O delegatie extinsa condusa de primarul orasului german Karlsruhe, Frank Mentrup, s-a aflat sambata, 19 noiembrie, la Primaria Timisoara, pentru a celebra 30 de ani de infratire a celor doua orase.  

Timisoara si Karlsruhe aniverseaza trei decenii de la stabilirea primelor relatii oficiale.

Cu aceasta ocazie, o vasta delegatie extinsa de primarul orasului Karlsruhe, Frank Mentrup, s-a aflat sambata, 19 noiembrie, la Timisoara,

„Va multumesc pentru aceasta invitatie de a celebra impreuna parteneriatul nostru lung de trei decenii. Prietenia sincera si pacea sunt lucrul de care avem nevoie, acum, mai stringent decat de diamante sau de aur sau de argint, intr-o vreme in care este razboi in Europa", a declarat in deschidere primarul Karlsruhe, Frank Mentrup, punand in contextul zilelor noastre un citat celebru al lui Martin Luther King.

„Ce lectii putem sa invatam din acest parteneriat care insufleteste si da semnificatie proiectului european, dar si ce poate invata Europa de la aceasta infratire? Vad patru lectii: ca Europa este mai veche decat Uniunea formala la care am aderat acum 15 ani, iar svabii au pornit si intarit aceasta infratire cu mult inainte, vad ca Europa ramane un motor de prosperitate, ca Europa poate sa supravietuiasca doar daca ramane un proiect al cetatenilor si vad ca intram intr-o epoca de egalitate si invatare comuna intre Europa de Est si de Vest“, a transmis primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003876 (s)