News Flash:

Emerich Dembroschi, despre Mondialul Qatar 2022:Merita si arabii sa organizeze un Campionat Mondial

21 Noiembrie 2022
154 Vizualizari | 0 Comentarii
Emerich Dembroschi


Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar a inceput duminica, 20 noiembrie, la ora 18.00, cu meciul Qatar - Ecuador, marcand mai multe premiere in istoria competitiei: pentru prima oara Mondialul se va desfasura intr-o tara araba; pentru prima data are loc iarna – date fiind conditiile extreme; pentru prima data vor participa 32 de echipe.  

Desi sunt multi care au criticat acordarea dreptului de organizare a Campionatului Mondial Qatarului, emirii au facut minuni. Au construit de la zero opt stadioane, in desert, infrastructura de cel mai inalt nivel, cu sacrificii financiare si umane.  

Unul dintre cei care abia asteapta sa inceapa Campionatul Mondial este si Emerich Dembroschi (77 de ani), eroul de la Guadalajara, cel mai bun fotbalist roman in Mexic '70. 

„Merita si arabii sa organizeze un Campionat Mondial. E prima data cand se organizeaza in Orientul Mijlociu. Am vazut ca sunt multe critici, dar au fost si multe interese. Altii au pierdut in detrimentul Qatarului. Din ce am vazut, este extraordinar ce au putut face cei din Qatar. E practic o minune, nimeni altcineva nu cred ca ar fi fost in stare sa construiasca stadioane in desert. E incredibil. Sigur, au si bani. Sa nu uitam ca prima editie a Campionatului Mondial, din 1934, s-a desfasurat in Uruguay, unde oamenii stateau pe burta pe linia de tusa. Si atunci s-au intrebat unii, de ce nu s-a organizat la Berlin, la Londra sau la Budapesta, ungurii erau atunci tari. Toate desemnarile au fost facute politic, tot timpul a fost vorba de bani si interese, nu doar acum”, a declarat Emerich Dembroschi. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009885 (s)