News Flash:

Municipalitatea timișoareană vrea să se întâlnească cu cetățenii pentru a discuta despre bugetarea participativă

Timișorenii pot face propuneri de inițiative care să vină în sprijinul comunității

25 Aprilie 2023
235 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara invită cetățenii să vină cu propuneri de proiecte pentru a ajuta comunitatea până pe 15 mai, în cadrul campaniei de bugetare participativă. Anul acesta, campania include și un program pilot dedicat zonelor Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz. Echipa Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere din cadrul primăriei organizează întâlniri cu timișorenii pentru a discuta despre posibilitățile oferite de acest program. Întâlniri au fost organizate deja în cele patru zone marginalizate, iar a doua sesiune de întâlniri va avea loc între 24 și 28 aprilie, pentru a discuta mai în detaliu despre propunerile de proiecte pentru fiecare zonă.

„La primele întâlniri, a fost prezentat modul în care funcționează instrumentul de bugetare participativă. Cetățenii identifică nevoile din zona în care locuiesc, formulează idei și depun proiecte, care sunt evaluate pentru a verifica îndeplinirea criteriilor, iar apoi sunt votate public. Proiectele care reunesc cel mai mare număr de voturi din partea cetățenilor vor fi implementate de aparatul de specialitate și instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Timișoara. Pentru a veni în sprijinul locuitorilor cu inițiativă civică, în cadrul întâlnirilor din cartiere, reprezentanții structurii care gestionează activitatea de guvernanță participativă oferă îndrumare și consultanță, în vederea elaborării proiectelor. Încurajăm cetățenii să participe în număr cât mai mare la aceste întâlniri, care le oferă prilejul de a deveni parte din soluțiile care contribuie la creșterea calității vieții în cartiere și în întregul oraș”, au explicat reprezentanții instituției.

Pentru a obține mai multe informații cu privire la organizarea întâlnirilor pentru bugetarea participativă, cetățenii pot suna la următoarele numere de telefon: 0744476782 (pentru zonele Polonă și Fratelia), 0744500862 (pentru zona Kuncz) și 0744475920 (pentru zona Ronaț).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006553 (s)