News Flash:

Drumul regional care leaga judetele din regiunea de nord-vest, blocat, intr-o etapa, in Consiliul Judetean Bihor

1 Noiembrie 2016
933 Vizualizari | 0 Comentarii
dj bihor
O etapa a proiectului prin care se va construi un drum regional care va lega judetele din regiunea de nord vest a fost blocata luni in sedinta Consiliului judetean. Proiectul de hotarare discutat se referea la revocarea dreptului de administrare a unor sectoare de drumuri judetene, in vederea implementarii proiectului: 'Traseu regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni'. 
Acest drum va lega sase judete din Transilvania, fiind finantat prin POR Transport, in valoare de 27 milioane de euro. 
Pentru aprobarea proiectului era nevoie de votul a 24 de consilieri judeteni, nu de o majoritate simpla, de 18. Proiectul nu a fost votat de cei 17 consilieri PNL, nemultumiti de cresterile de personal, cu 16 posturi, prevazute de mai multe proiecte de hotarari in CJ si institutii subordonate. Liderul grupului PNL Ionel Avrigeanu a declarat, inaintea sedintei CJ, in conferinta de presa, ca prin aceste cresteri de personal 'se doreste rezolvarea clientelei politice a PSD, UDMR, eventual si ALDE'. 
'Consecinta blocarii acestui proiect este ca celelalte cinci judete membre in ADR Nord-Vest nu isi vor putea derula proiectele, pentru ca proiectele din Salaj, respectiv Cluj depind de cel de Bihor. Proiectul ar trebui sa inceapa in Bihor si sa se termine in Maramures. Ori daca nu incepe in Bihor, celelalte judete nu se pot conecta la traseul din Bihor. Proiectul este in valoare de 27 milioane de euro. Deocamdata, banii nu se pierd, pana in 15 noiembrie trebuie votat din nou, pentru ca, daca nu, atunci s-ar putea sa primim niste amanari. Problema e ca judetele nu se pot conecta la noi,' a declarat, pentru AGERPRES, Hizo Zoltan, purtatorul de cuvant al CJ Bihor. 
CJ Bihor este alcatuit din 17 consilieri PNL si 18 de la PSD, UDMR si ALDE care s-au aliat intr-o coalitie locala. 
Toate proiectele privind suplimentarea de personal au trecut pe rand cu 18 voturi pentru si 17 impotriva (ale PNL). AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005672 (s)