News Flash:

Tariceanu a sesizat Inspectia Judiciara, in legatura cu seful ICCJ

9 Noiembrie 2017
974 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a sesizat Inspectia Judiciara, cu privire la opiniile exprimate de catre judecatorul Cristina Tarcea, presedintele ICCJ, spunand ca acestea duc la presiuni asupra membrilor Parlamentului si la incalcarea separatiei puterilor in stat.
"Va solicit o evaluare in cadrul Inspectiei Judiciare, a opiniilor exprimate public la data de 28 octombrie 2017, de catre doamna Judecator Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, referitoare la proiectele de lege pe tema Justitiei. Cu aceasta ocazie, doamna judecator Cristina Tarcea a afirmat: ”Avem nevoie de voi toti. Lumea trebuie sa stie ca desistarea din partea Ministerului Justitiei este o monstruozitate, dinainte planuita. NU TREBUIE SA PERMITEM INTRAREA IN DISCUTII GENERALE SAU, SI MAI RAU, PE FOND. Asta nu presupune ca EI SA FACA TOT CE VOR, IAR NOI SA TACEM… ICCJ a fost mereu alaturi de VOI !!! Important e sa fim uniti!!! Si, credeti-ma, am nevoie mai mult ca niciodata de dvs.”
Va rog sa analizati cu intreaga atentie si in spiritul dispozitiilor Constitutiei aceste opinii exprimate de doamna judecator Cristina Tarcea, prin care domnia sa se indeparteaza de la statutul de magistrat, adoptand, in schimb, o atitudine politica, incompatibila cu pozitia sa de reprezentant al puterii judecatoresti", se arata in sesizarea transmisa de presedintele Senatului.

Tariceanu spune ca presedintele Inaltei Curti de Casatie a incalcat grav prevederile legale, potrivit carora magistratii sunt obligati ca in exercitarea atributiilor sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea, in orice mod, a convingerilor lor politice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006657 (s)