News Flash:

Asociatia Pacientilor acuza Spitalul de Arsi: Minerul de la Uricani a murit din cauza infectiilor nosocomiale luate din spital. Ministerul Sanatatii cere verificari

9 Noiembrie 2017
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
spital de arsi2

Cel de-al doilea miner care a murit in urma accidentului de la Mina Uricani a decedat din cauza infectiilor nosocomiale contactate in Spitalul de Arsi, din Capitala, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, presedintele Asociatiei pentru protectia pacientilor din Romania, Vasile Barbu.
UPDATE 12:03 Ministerul Sanatatii (MS) cere Inspectiei Sanitare de Stat sa dispuna un control la Spitalul de Arsi in cazul minerului mort, dupa ce presedintele Asociatiei pentru protectia pacientilor din Romania, Vasile Barbu, a acuzat ca ortacul a murit din cauza infectiilor nosocomiale contactate in unitate.

"Am dispus Inspectiei Sanitare de Stat sa efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, in urma informatiilor aparute in spatiul public privind decesul uneia din victimele exploziei de la mina Uricani", a scris, joi, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, pe pagina sa de Facebook.

Cel de-al doilea miner care a murit in urma accidentului de la Mina Uricani a decedat din cauza infectiilor nosocomiale contactate in Spitalul de Arsi, din Capitala, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, presedintele Asociatiei pentru protectia pacientilor din Romania, Vasile Barbu.
„L-am monitorizat pe miner din momentul in care a fost adus la Arsi pentru ca stiam ca aici sunt conditii improprii. El a fost steril cand a venit si acum aflam ca a contactat aceste bacterii. Acolo stiam ca exista acea cada in care sunt imbaiati. Si mai exista o husa, care ar trebui sa fie de unica folosinta, dar este folosita pentru toti pacientii. Am avut date de laborator care ne-au aratat ca exista bioceanic in acea sectie nou renovata. Nu s-a schimbat nimic. Ei nu au respectat la renovare toate conditiile. S-au luat probe de pe pereti si s-au gasit acolo bacterii. Cand s-a renovat, acel praf cu bioceanic s-a raspandit nu numai in spital, dar si in afara lui. Bioceanicul este foarte rezistent chiar si la uscaciune”, a spus Barbu.

Conform sursei citate, Spitalul de Arsi ar trebui inchis si dezinfectat complet.

„Degeaba dezinfectam intr-un loc, la Terapie intensiva, daca in restul spitalul nu s-a facut nimic. Mai mult, in acest spital nu exista epidemiolog. In acest spital nu se preleveaza probe, nu au un laborator de microbiologie acreditat. Totul este improvizat si ne jucam cu viata oamenilor. In realitate, acest spital este un focar de infectii pentru toti pacientii, nu numai pentru cei de la ATI. Au probleme si cei de pe Chirurgie plastica, cat si cei de pe Sectia de Arsi”,

Vasile Barbu atrage atentia ca infectiile nosocomiale se raporteaza, in mod fals, la Ministerul Sanatatii

„Seful compartimentului de ATI trebuie sa preia aceasta sarcina la nivelul spitalului. Dar, in loc sa faca acest lucru, el se ocupa de activitati private. Iese cu sacose din spital, nu stim ce are acolo - medicamente, dispozitive sanitare. Se duce la o clinica din apropierea spitalui, se duce si lucreaza acolo cu un coleg din Sectia de chirurgie. Vorbesc despre Stanculea (medicul-sef al sectiei de Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul de Arsi, Adrian Stanculea - n.red.), cel care a dus in eroare ministrul Sanatatii la Colectiv. Si-a asumat ca el poate ingriji pacientii in acel haos. Este un inconstient”, a conchis Barbu.

Contactati de reporterii MEDIAFAX, pentru a oferi un punct de vedere in cazul acestor acuzatii venite din partea Asociatiei Pacientilor, oficialii Spitalului de Arsi din Capitala nu au dorit sa faca nicio declaratie.

In urma afirmatiilor lui Vasile Barbu, oficialii Ministerului Sanatatii (MS) au precizat, pentru MEDIAFAX, ca ministrul Florian Bodog a cerut Inspectiei Sanitare de Stat sa dispuna un control la Spitalul de Arsi in cazul minerului mort.

Un alt miner, cel de-al doilea, victima a accidentului de la Mina Uricani din 30 octombrie, a murit, joi dimineata, la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Prefectul de Hunedoara, Kiszely Fabius, a declarat pentru agentia de presa MEDIAFAX ca a fost informat de catre ITM despre decesul celui de-al doilea miner.

„A murit in aceasta dimineata, in jurul orei 05.30. Este vorba despre cel care era cel mai grav dintre ei, cu peste 40% arsuri pe suprafata corpului si care avea caile aeriene foarte afectate. Celalalt este bine, maine va fi externat”, a declarat, pentru Agentia de presa MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului de Arsi, Cristian Nitescu.

Patru mineri au fost raniti, in 30 octombrie, in urma unei explozii care a avut loc in Mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat sa-si salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Trei mineri au fost gasiti la scurt timp dupa producerea deflagratiei si scosi din mina, in timp ce al patrulea era disparut si a fost localizat dupa trei ore si jumatate. Acesta a fost scos la suprafata mort.

Cei trei mineri au fost dusi in Capitala, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportati la Spitalul de Arsi si unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

Unul dintre acestia, Alin Baran, a murit joi dimineata. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)