News Flash:

In ce situatii nu trebuie chemata Politia dupa producerea unui accident rutier

6 Octombrie 2017
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
accident belint
Putini sunt soferii care stiu cu exactitate in ce conditii pot sa nu cheme politia atunci cand sunt implicati intr-un accident rutier. Indiferent de circumstante, accidentul trebuie anuntat la politie in cel mult 24 de ore de la producere.
Chemi politia atunci cand esti implicat intr-un accident de circulatie? Este intrebarea care da batai de cap multor soferi. Alaturi de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita, Crina Sirb, am intocmit o lista cu situatii care necesita prezenta unui politist rutier la locul unui accident si cand poti sa parasesti locul accidentului fara a atrage alte probleme:   

- Daca ati fost implicati intr-un accident rutier in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea unei persoane trebuie sa anuntati imediat politia si sa nu parasiti locul accidentului. De asemenea, sunteti obligati sa anuntati politia si daca sunteti martor si surprindeti un astfel de accident in trafic, in care au fost implicate alte autoturisme.   

- Daca ati fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia a rezultat doar avarierea propriului autoturism, nu sunteti obligati sa chemati politia, insa trebuie sa anuntati accidentul la politie in cel mult 24 de ore de la producerea acestuia.   

- Daca in accident sunt implicate doua sau mai multe autoturisme si nu sunt victime, nu este obligatorie chemarea politiei la fata locului, insa soferii trebuie sa se prezinte cu masinile in maxim 24 de ore la unitatea de politie pe raza careia a avut loc eveniment, pentru intocmirea documentelor de constatare a acestuia.   

- Daca autoturismul a avariat un alt bun care apartine unei persoane private, firme sau autoritatii publice locale, cum sunt gardurile, portile, copacii sau stalpii, conducatorul auto trebuie sa anunte accidentul la politie in maxim 24 de ore de la producerea acestuia.   

- Daca insa autoturismul a fost avariat in urma unor fenomene meteo sau a altor incidente, conducatorul auto se poate prezenta la politie pentru a anunta evenimentul in cel mult 24 de ore.   

- Daca va autovatamati nu sunteti obligati sa chemati politia mai ales daca starea de sanatate nu va permite. Politia va fi alertata oricum de echipajele medicale ajunse la fata locului sau de ceilalti conducatori auto implicati sau martori   

- Daca nu va prezentati la politie in 24 de ore  de la producerea accidentului pentru a-l raporta va veti alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

- In conditiile in care cei doi soferi apeleaza la solutionare amiabila la fata locului nu este necesara nici anuntarea evenimentului la politie. De asemenea, cand din accident a rezultat doar avarierea propriului autoturism, iar conducatorul auto are o asigurare CASCO, acesta nu este obligat sa anunte accidentul la politie in cele 24 de ore.    „In cazul in care in accident au fost implicate mai mult de doua autoturisme, au rezultat distrugeri sau in cazul in care cineva a fost ranit, acesta nu se poate solutiona prin constatare amiabila”, completeaza purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. 

soferii politia accident rutier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006935 (s)