News Flash:

Tanar atacat de un urs intr-o statiune turistica din Harghita, in prima zi a Universitatii de vara a minoritatii maghiare

25 Iulie 2018
668 Vizualizari | 0 Comentarii
urs brun 1

Un tanar de 27 de ani din judetul Harghita a ajuns miercuri la spital dupa ce a fost atacat de un urs, la Baile Tusnad. Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, care a anuntat incindentul, sustine ca viata oamenilor din Baile Tusnad este pusa in pericol.
Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a scris miercuri pe Facebook ca pericolul reprezentat de ursi nu poate fi indepartat ”cu cateva afise” sau cu ”tineri care imbratiseaza mascote sub forma de urs”.

”Azi isi deschide oficial portile universitatea de vara (Universitatea De Vara de la Baile Tusnad-n.r.) si deja a avut loc un atac al ursului. Victima, in varsta de 27 de ani, este transportata in acest moment la sectia de boli infectioase de la Sumuleu Ciuc. Din pacate solicitarea noastra de relocare a ursoaicei, care a mai atacat, nu a fost tratata cu seriozitate! Cine este raspunzator pentru ranile suferite de victima de 27 de ani?”, a scris Borboly Csaba.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, presedintele CJ Harghita a spus ca ursul i-a provocat tanarului zgarieturi pe piept. El a adaugat ca incidentul a avut loc in oras, iar viata oamenilor din Baile Tusnad este pusa in pericol.
Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Harghita au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca tanarul ranit a fost transportat la spital cu o masina personala.

Saptamana trecuta, o familie de ursi a fost fotografiata in apropierea Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc, iar in urma cu doua saptamani, in centrul orasului Baile Tusnad, un barbat a fost lovit de un urs in timp ce se plimba cu cainele.

Presedintele CJ Harghita a cerut Ministerului Mediului masuri pentru ca astfel de incidente sa nu se mai intample.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005662 (s)